U SLUČAJU TRIJUMFA NAD NORVEŠKOM FINALE U BEOGRADU SA POBEDNIKOM MEČA ŠKOTSKA – IZRAEL

Last Updated: 22/11/2019Autor

Posle žreba u Nionu dobili smo jasnu sliku kakav je put kroz Ligu nacija za preostalih 16 reprezentacija do Evropskog prvenstva. Žreb za grupe i za domaćine finala odredio je da će četvrti u društvu gde je Srbija biti Izrael, a to je značilo da su parovi polufinala baraža Lige nacija C Norveška – Srbija i Škotska – Izrael. Žreb je odredio da će domaćin finalnog meča biti Beograd ili Oslo. Kompletirano je i društvo u Ligi nacija A. Island će u polufinalu dočekati Rumuniju, a drugi par čine Bugarska – Mađarska. Finale će se igrati u Sofiji ili Budimpešti. Što se tiče Lige nacija B, tu se od ranije znalo da će se sastati Bosna i Hercegovina – Severna Irska i Slovačka – Republika Irska, a u Nionu je određeno da će domaćin finala biti Sarajevo ili Belfast.

I na kraju, Liga nacija D. Gruzija će igrati protiv Belorusije, a Severna Makedonija sa takozvanom državom Kosovo, s tim što će se finale igrati u Tbilisiju ili Minsku. Sve utakmice polufinala baraža igraće se 26. marta, dok će finala biti na programu 31. marta. U međuvremenu, 30. novembra, održaće se žreb za grupe Evropskog prvenstva.

Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković dao je, po okončanju žreba plej -of baraža za plasman na Prvenstvo Evrope, intervju za UEFA koji prenosimo u celosti. O rivalu u polufinalu baraža za plasman na Prvenstvo Evrope…

„Igramo protiv jedne sjajne ekipe i ako smo nekoga najmanje želeli u ovom baražu onda je to Norveška. Dobili smo jednu dobru ekipu koja se nalazi u rezultatskom usponu. U kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope pokazali su da se radi o jednoj interesantnoj grupi igrača, kompaktnoj, stabilnoj, a u isto vreme imaju igrače koji zavređuju posebnu pažnju. Mi ćemo učiniti sve da se nametnemo snagom našeg kvaliteta, načinom igre i dođemo do finala“- rekao je selektor Srbije.

Kako će Srbija da se spremi za duel u Oslu…

„Sam karakter utakmice, odnosno da se igra samo jedan meč, definiše način na koji ćemo igrati. Pokušaćemo da se nametnemo našim kvalitetom, u isto vreme sve ono što je dobro kod Norveške anuliramo“.

Mitrović je najbolji strelac…

„On je jedan deo našeg najkvalitetnijeg tima, a ono što je dobro kod njega jeste što se stalno dokazuje. Važno je da dobar kontinuitet održi do marta, čak i kasnije, jer on je za nas kapitalan. Međutim, protiv Norveške trebaće nam puno više Mitrovića, da podignemo nivo forme i ostalih igrača koji eventualno mogu da budu velika opasnost za reprezentaciju Norveške“.

Koliko bi značio plasman na EURO…

“Jako puno. Srbija 20 godina nije bila na Prvenstvu Evrope, dobili bi kontinuitet, bili smo na Svetskom, sada bi otišli na Evropsko prvenstvo. U isto vreme sport u Srbiji je na jednom vrlo zavidnom nivou i publika zna da prepozna kvalitet, zato bi dobro bilo da mi svojim rezultatom približimo publiku našoj reprezentaciji. Sve ćemo učiniti da dođemo do tog rezultata i plasiramo se na Evropsko prvenstvo“- zaključio je Ljubiša Tumbaković.