U RAČI POČELA AKCIJA “ISKORAČI I TI”

Last Updated: 09/11/2017Autor

AKCIJE

U školsko-sportskoj hali OŠ“Karađorđe“ u Rači, održana je celodnevna javna akcija promovisanja zdravih stilova života među mladima, omladinskog aktivizma i nekih od sportova kojima se mladi Rače u velikoj meri bave. Kroz edukativni deo, sa mladima je razgovarano o važnosti zdravih stilova života i omladinskog aktivizma, kao i o mogućnostima da oni sami osmišljavaju i sprovode akcije u u cilju razvoja lokalne omladinske politike. Akcija je nastavljena sportskim aktivnostima tokom kojih su profesori fizičkog vaspitanja demonstrirali neke od sportova – karate, kardio fitnes,  futsal, košarku i pozvali mlade da se bave sportom.

Događaju su prisustvovali predstavnici Ministarstva omladine i sporta, opštine Rača, studenti, srednjoškolci, mladi i građani opštine Rača. Akcija je održana u sklopu programa „ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno.” Ministarstva omladine i sporta koji je pokrenut 2016. godine u cilju povećanja broja mladih i dece u Srbiji koji treniraju ili rekreativno koriste neki od dostupnih sportskih sadržaja i bolje iskorišćenosti postojeće sportske infrakstrukture na lokalu.

Ove godine se program realizuje u saradnji sa sledećim lokalnim samoupravama u Srbiji: Aranđelovac, Veliko Gradište, Jagodina, Mionica, Rača, Sokobanja i Šid.

Program se realizuje u saradnji sa partnerima iz omladinskog sektora (Studentska asocijacija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, Omladinska organizacija Spirit of Youth, Krovna organizacija mladih Srbije, Nacionalna asocijacija praktičara, Nacionalna asocijacija kancelarija za mlade, lokalna udruženja…