U PLOVDIV SA 18 POSADA

Last Updated: 23/08/2018Autor

VESLANJE

Plovdiv će 25. i 26. avgusta 2018. biti domaćin Balkanskog prvenstva. Na osnovu učinka u dosadašnjem delu sezone i shodno rezultatima na izbornoj regati početkom avgusta svoje mesto u srpskom timu za takmičenje u Bugarskoj obezbedilo je po devet juniorskih i kadetskih posada. U skifu za kadete veslaće Miroslav Jovanović, u dubl skulu za kadete Petar Šavrljuga i Aleksandar Grbić, u dvojcu za kadete Nikola Soldatović i Andrija Jevtić, u četverac skulu za kadete Miroslav Jovanović, Petar Šavrljuga, Aleksandar Grbić i Miloš Pavlović, u četvercu za kadete Đorđe Gruber, Nikola Stevanić, Ranko Samardžija i Nikola Kolarević, a u osmercu za kadete Miloš Graovac, Milan Ibročić, Jovan Ljuna, Boško Kostić, Igor Martinović, Ognjen Srbinović, Darko Mališić, Vuk Marković i kormilar Miloš Simić. Maša Bugarski će nastupiti u skifu za kadetkinje, Minja Vizi i Iva Lazić u dubl skul za kadetkinje, a Maša Bugarski, Minja Vizi, Iva Lazić i Andrijana Mijailović u četverac skulu za kadetkinje.

U konkurenciji juniora u Plovdivu će se ogledati Dušan Stefanović u skifu, Marko Torbica i Slavko Savić u dubl skulu, Marko Prodanović i Todor Stanković u dvojcu, Dušan Stefanović, Marko Torbica, Slavko Savić i Ivan Katić u četverac skulu, Veljko Matić, Pavle Lijeskić, Kosta Petković i Marko Đuranović u četvercu, a Marko Prodanović, Todor Stanković, Veljko Matić, Pavle Lijeskić, Kosta Petković, Marko Đuranović, Nikola Lončar, Dimitrije Sečujski i kormilar Miloš Simić u osmercu. Jana Tarabić će vesalti u skifu za juniorke, Maša Bezbradica i Anđela Nišević u dubl skulu za juniorke, a Jana Tarabić, Maša Bezbradica, Anđela Nišević i Ana Miković u četverac skulu za juniorke.

– Naše juniore i kadete očekuje izuzetno težak posao u Plovdivu. Za rivale će, između ostalog, imati Rumune, koji izrastaju u veslačku velesilu, zatim Grke, koji na gotovo svakom svetskom prvenstvu za juniore dođu do barem dva odličja, kao i Turke, čije je veslanje u povoju. U svakom slučaju kada je konkurencija juniora u pitanju najviše u Istanbulu očekujemo od dve posade koje su nastupile na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu za juniore u Račicama i Evropskom prvenstvu za juniore u Gravelinu. To su dvojac Marko Prodanović, Todor Stanković, koji je na pomenutim takmičenjima stigao do B finala, i četverac Marko Đuranović, Kosta Petković, Pavle Lijeskić, Veljko Matić, osvajač bronze u Gravelinu i učesnik B finala u Račicama gde je, doduše, umesto Petkovića veslao Andrija Simenunović – kazao je trener Saša Mimić, pored koga će u stručnom štabu reprezentacije Srbije na Balkanskom prvenstvu biti i Goran Todorović, Miloš Čudić, Miloš Tomić, Aleksa Đokić, Stevan Stojanović i Saša Dragutinović.

Zamenik koordinatora za juniore i kadete kaže da će kadetsku reprezentaciju predvoditi osam momaka koji su u dosadašnjem delu sezone pokazali najviše.

– U prvom redu naši aduti za visok plasman u kadetskoj konkurenciji trebalo bi da budu dubl skul Petar Šavrljuga, Aleksandar Grbić, dvojac Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i četverac skul Miroslav Jovanović, Petar Šavrljuga, Aleksandar Grbić, Miloš Pavlović. Kada je ženski deo ekipe u pitanju nadamo se da će Minja Vizi i Iva Lazić u dubl skulu za kadetkinje i Maša Bugarski u skifu za kadetkinje, koje su nedavno imale vatreno krštenje na velikoj međunarodnoj sceni učešćem na Svetskom prvenstvu za juniore u Račicama, pokazati svoju pravu vrednost tim pre što će, za razliku od planetarnog šamponata, u Plovdivu nastupiti u svojoj uzrasnoj kategoriji – istakao je Mimić.

Put Plovdiva reprezentacija je krenula u četvrtak, a pored takmičara i trenera, u srpskoj ekspediciji biće i generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović, Ivana Vlahović i Dubravka Višacki iz kancelarije Saveza, kao i Uroš Minić koji će biti jedan od sudija na Balkanskom šampionatu.