U PETAK U SEGEDINU 11 SRPSKIH POSADA

Last Updated: 18/05/2018Autor

KAJAK KANU

U Segedinu je počeo prvi ovosezonski Svetski kup. Danas su održane kvalifikacije i polufinala parakajakaša. Vuk Radovanović (kategorija KL2) i Miroslav Đorđević (KL3) takmičenje su završili u polufinalu. Radovanović je bio četvrti u polufinalnoj grupi, vremenom 48.565. Na debiju za reprezentaciju, Đorđević je trku završio rezultatom 51.774. U petak počinju nadmetanja u redovnom programu. Na vodi 18. maja u kvalifikacijama, izlazi 11 naših posada. Led probijaju Nebojša Grujić i Marko Novaković u dvosedu na 200 metara.

– Od dvoseda očekujem finale pa potom jedno od mesta na postolju. Ako bude tako, biću prezadovoljan jer je početak sezone i dobar uvod za sagledavanje situacije pred Evropsko prvenstvo u Beogradu – rekao je arko Novaković.

Član trofejne posade o uslovima u Segedinu kaže:

– U sredu i četvrtak je duvao vetar ali verujem da ć da stane, jer će svima da bude lepše za veslanje. U Segedinu su uvek dobri uslovi s obzirom da je domaćinima kajak nacionalni sport, pa je to i očekivano. Na ovoj stazi će sledeće godine da bude Svetsko prvenstvo koje je ujedno i kvalifikaciono za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Olivera Moldovan sa sestrom Nikolinom vesla u dvosedu na 500 metara.

– Očekujem kvalitetne trke. Spremne smo, lepo nam ide čamac. Staza u Segedinu je jedna od najboljih na svetu. Neće biti prostora za tehničke greške i neregularnosti tako da je na nama samo da damo sve od sebe, a ja se nadam da će to da bude dovoljno za jedno od odličja – rekla je Olivera.