U NEDELJU DRŽAVNO PRVENSTVO U KLASI F1N

Last Updated: 24/03/2017Autor

VAZDUHOPLOVSTVO

U nedelju, 26. marta, Aeroklub „Nova Pazova“ organizuje Državno prvenstvo u klasi F1N u Hali sportova u Novoj Pazovi. Po završetku nacionalnog nadmetanja sledi revijalno takmičenje u podlasi F1N-150.

Već petu godinu za redom, AK „Nova Pazova“ organizuje ovo prvenstvo. Ovoga puta očekuju nastup 33 takmičara iz Sombora, Subotice, Beograda, Zemuna, Trstenika i Nove Pazove, a učešće na pratećem Kupu Nove Pazove najavili su i modelari iz Zrenjanina i Kosovske Mitrovice. Više od polovine prijavljenih učesnika su juniori, što domaćine posebno raduje.

„Naša hala je odavno poznata gotovo svim takmičarima i zato očekujem da će svako izvući svoj maksimum. U juniorskoj konkurenciji će najverovatnije dominirati Subotičani kao najstariji i najsnažniji, u onoj najmlađoj naravno naši mališani iz Pazove, a među seniorima mislim da praktično nema autsajdera. Naša hala spada u najnižu FAI klasu sa referentnom visinom ispod 8 metara, tako da svi mogu da dobace do plafona, a pošto svi imaju kvalitetne modele onda je sve moguće“, kaže Martin Grubić iz organizacije takmičenja.

Popodnevni Kup Nove Pazove u podklasi F1N-150 će biti realizovan u onoliko letova koliko preostalo vreme dozvoli. „Tu će nadam se biti novih iznenađenja na tebeli, jer uvek kada državno prvenstvo prođe kako treba, popodne je atmosfera opuštena, svi su dobro raspoloženi a onda su i rezultati sjajni“, dodaje Grubić.