U NEDELJU BEOGRADSKA COCA COLA BICIKLIJADA

Last Updated: 08/05/2017Autor

DOGAĐAJI

Za poslednjih 14. godina, Beogradska biciklijada je postala vodeća manifestacija te vrste u regionu. Tradicionalno više hiljada učesnika svih uzrasnih kategorija učestvuje u laganoj, rekreativnoj vožnji od Trga Republike do Ade Ciganlije, sa nekoliko osnovnih poruka. To su: “Biciklom do zdravlja”, važnost redovne fizicke rekreacije kroz rekreativni biciklizam kao promocija aktivnog i zdravog života; “Biciklom do posla” – po uzoru na mnoge evropske prestonice; “Ekološka dimenzija rekreativnog biciklizma”; “Turistička promocija Beograda” i “Bezbedni na biciklu”.

Beogradska Biciklijada je jedna od najpoznatijih sportsko-rekreativnih manifestacija grada Beograda, koja je započeta pre više od 35 godina u organizaciji „Ilustrovane politike“ i biciklističkih radnika Beograda. Svakog maja se Asocijacije „Sport za sve“ , a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, organizuje se ova manifestacija, najveća u regionu, koja doprinosi popularizaciji biciklizma i rekreativnog sporta uopšte.

Očekuje se da će petnaesta po redu Beogradska Coca Cola biciklijada, koja se održava u nedelju 14. maja 2017.godine, u organizaciji Asocijacije “Sport za sve” pod pokroviteljstvom grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu i uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja okupiti više hiljada zaljubljenika u dvotočkaše. Pod motom „Bezbedni na biciklu“ oko10,15 č na bini Trgu Republike počinje informativno-zabavni program. Učesnici će dobiti instrukcije, voditelj programa će, uz organizatore, davati informacije da biciklijada nije trka već rekreativna vožnja. Takođe će se davati informacije vezane za ekološku dimenziju i recikliranje .

U 11h na znak direktora Biciklijade, uz vozila na čelu, kolona lagano kreće uz striktno poštovanje instrukcija saobraćajne policije i organizatora. Uz pratnju saobraćajne policije, vožnja se nastavlja trasom: Makedonska ulica, Dečanska ulica, Terazijski tunel, Brankova ulica, Brankov most, Bulevar Mihajla Pupina, Kružni tok, Omladinskih brigada, Jurija Gagarina, Most na Adi, Radnička ulica, Ada Ciganlija do cilja kod centralnih sportskih terena. Po dolasku na cilj, na bini počinje program, obraćanje generalnog sponzora, nagradna lutrija (bicikli, turističke i sportske nagrade, itd), muzička dobrodošlica, podela osvežavajućih napitaka, rekreativni program za decu. Program se završava oko 13.30 časova.flajer