U ČETVRTAK OD 12 ČASOVA STRUČNI VEBINAR, BUDITE UZ NAŠ YOUTUBE KANAL

Last Updated: 16/04/2024AutorTags: ,

Stručni vebinar u organizaciji Sportskog saveza Beograda i uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda biće održan u četvrtak, 5. novembra, sa početkom u 12 časova. Predavanje možete pratiti putem live streaminga na youtube kanalu Sportskog saveza Beograda

https://www.youtube.com/channel/UCHKJEYWcmexpVtFx-gqZE8w

Predavanje će održati red. prof. dr Duško Ilić na temu:
„Naučno – istraživački odnos prema vođenju sportskog treninga“

BIOGRAFIJA PREDAVAČA

Profesor dr Duško Ilić rođen je u Loznici 1965. godine. Završio je osnovnu školu u Dragincu kao vukovac, a zatim i srednju elektrotehničku u Loznici sa odličnim uspehom. Studiranje na Fakultetu fizičke kulture u Beogradu započeo je 1986. godine a diplomirao u januaru 1991. godine na predmetu Biomehanika – sa ocenom 10. Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja radi od 1993. godine, a danas ima zvanje redovnog profesora na predmetima: Biomehanika humane lokomocije, Motorna kontrola i Biomehanika sa osnovama motorne kontrole. Doktorsku tezu „Osnovne varijable motornih programa brzih terminalnih pokreta” odbranio je 1997. godine. U periodu od 1992. do 1998.  boravio je u Americi na UIC i RUSH univerzitetima. Tamo je radio na istraživanjima iz oblasti motornog upravljanja i motornog učenja. Objavio je sedam naučnih knjiga, kao i veliki broj naučnih radova u nacionalnim i međunarodnim časopisima.
SPORTSKA PRAKSA: poslednjih 20 godina profesor dr Duško Ilić intenzivno sprovodi sportsku praksu. Pre svega na individualnom kondicioniranju i kretnim restruktuiranjima vrhunskih tenisera, veslača, košarkaša, fudbalera, tekvondista i drugih sportista. Bio je angažovan od strane Teniskog saveza Srbije, Tekvondo saveza Srbije, Košarkaškog saveza Srbije, Džudo saveza Srbije i Rvačkog saveza Srbije, kao i u nekoliko klubova u zemlji i inostranstvu, a sve na polju dijagnostičkog praćenja, kondicioniranja, kretne i teorijske edukacije sportista i trenera.
NAJVEĆI SPORTSKI USPESI: kao kondicioni trener Nenada Zimonjića ima ostvareno prvo mesto na svetu za 2008. godinu na ATP listi dublova. To je suštinski bila kruna mnoštva prethodno ostvarenih masters i grend slem titula; radio je i kao kondicioni trener teniske reprezentacije Srbije. U periodu kada je osvojena bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, zajedno sa Novakom Đokovićem; kao kondicioni trener bio je deo stručnog tima Milice Mandić prlikom osvajanja zlatne medalje u tekvondu i Tijanom Bogdanović kada je osvojena srebrna medalja. Poslednjih nekoliko godina njegov rad je prožet bogatom saradnjom sa vrhunskim srpskim košarkašima, fudbalerima, teniserima, vaterpolistima.