It seams that you haven't connected with your Twitter account
1 June, 2023
PočetnaVesti naslovnaU BEOGRADU ODRŽAN EVROPSKI KUP U PARABICIKLIZMU

U BEOGRADU ODRŽAN EVROPSKI KUP U PARABICIKLIZMU

DOGAĐAJI

Proteklog vikenda 15.-16.septembra 2018., na stazi Ušće u Beogradu,, održan je Evropski kup u parabiciklizmu. Na ovoj značajnoj manifestaciji učestvovalo je oko 45 takmičara iz sledećih zemalja: Italija, Češka. Grčka, Tajland, Libanon, Hrvatska, Slovenija,Slovačka, Rusija, Madjarska i Srbija.

Takmičari su se takmičili u sledećim kategorijama- slepi i slabovidi ( tandem bicikli ), C5-oštećenja šake, kategoriji c2 i  c1- dečija paraliza, i u kategoriji C2- oštećenja šaka i stopala. Prvog dana takmičirali su se nadmetali u drumskoj vožnji, dok je drugi dan vožen “ hronometar “.

Najvredniji rezultat takmičenja ostvario je jedan od najpoznatijih svetskih parabiciklista, svetski i paraolimpijski šampion, Mikele Pitakolo iz Italije. Veoma dobar nastup imao je i mladi Nikolas Papangelis iz Grčke koji je u drumskoj trci pobedio još jednog od najznačajnijih svetskih parabiciklista Mihal Štarka iz Češke. U kategoriji C2 pobedio je mladi takmičar iz Rumunije Teodor Matikan, dok je u kategoriji C1 trijumfovao višestruki osvajač odličja sa svetskih i parolimpijskih igara, Mario Alilović iz Hrvatske. U svojim kategorijama, do zlatno odličje su osvojili i sledeći takmičari : Klaudio Kampi ( Italija ), Turecek Ratislav i Maros Orecny ( Slovačka ), Sever Marko ( Slovenija ) i Ana Oroszova ( Slovačka ), Komotski Pavel, Komnuan Pooyin sa Tajlanda.

Takmičari iz Srbije su imali veoma uspešan nastup. U kategoriji slepih i slabovidih tandem MIlan Petrović i njegov pilot Goran Šmelcerovićsu zauzeli prvo mesto u obe trke . Isti uspeh su postigli, domaći takmičari: Danijela Jovanović i Miliš Glavonjić u svojim kategorijama. Uroš Španovič je u kategoriji tricikl zauzeo drugo mesto, u obe trke-hronometar i drumska trka, U kategoriji muškarci -C5 Dejan Stošić je u hronometarskoj trci zauzeo prvo mesto dok je Stefan Djukelić bio treći, dok je u drumskoj trci istakao Stefan Djukelić kao prvi a Dejan Stošić treći.