U ANKARI PRILIKA ZA NOVE BALKANSKE MEDALJE

Last Updated: 30/06/2019Autor

Od 2. do 4. jula 2019. Olimpijski badminton centar u Ankari biće domaćin Balkanskog prvenstva za igrače do 19 godina. Boje Srbije glavnom gradu Turske prvo u ekipnoj, a potom i u pojedinačnoj, konkurenciji braniće šestoro reprezentativaca – Mihajlo Tomić, Aleksandar Jovičić, Viktor Petrović, Marija Sudimac, Sara Lončar i Anđela Vitman koji su na ovo takmičenje otputovali i nedelju, predvođeni trenerom reprezentacije Nikolom Mijačićem. U utorak počinji dueli u ekipnoj konkurenciji. Dan kasnije u prepodnevnim časovima na programu su timski okršaji za medalje. Istog dana u popodnevnim terminima startuju borbe za pojedinačna odličja, čija će završnica biti u četvrtak.

“Balkanski šampionat u Ankari biće sjajna prilika za proveru trenutne forme naše U17 reprezentacije koju krajem avgusta očekuje Evropsko prvenstvo. Smatram da svi oni, uz nešto stariju Mariju Sudimac, mogu daleko da doguraju kako u ekipnom tako i u pojedinačnom takmičenju, a svi sa nestrpljenjem očekujemo start turnira. I Ankaru putujemo oslabljeni pošto je Stručni štab reprezentacije odlučio da Sergej Lukić propusti ovo takmičenje. Iako je po sredi manja povreda želja nam je bila da je potpuno sanira pred šampionat Starog kontinenta za igrače do 17 godina u Poljskoj”, istako je Nikola Mijačić pred odlazak u Tursku.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na Balkanskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Turskoj.