TURNIR U PLZENJU NOVI IZAZOV SRPSKIH JUNIORA

Last Updated: 01/08/2019Autor

U subotu i nedelju u Novom Sadu biće održano Prvenstvo Srbije malokalibarskim oružjem u juniorskoj konkurenciji, a nekoliko dana kasnije naše omladinske reprezentativce očekuje novi izazov na međunarodnoj sceni. Srpska juniorska selekcija sledeće sedmice putuje u Češku,  na 29. turnir „Streljačke nade“ u Plzenju (7 – 11.avgust). Ovo veliko takmičenje će biti još jedna provera i prilika da se izbore za mesto u reprezentaciji koja će u septembru učestvovati na Evropskom prvenstvu u Bolonji.

U Plzenj putuje devetoro strelaca koji su nedavno učestvovali na Svetskom juniorskom kupu u Zulu: Marija Kolarević, Marija Malić (obe Jedinstvo, Stara Pazova), Lara Canić (Niš 1881), Nevena Armuš („Čika Mata“, Kragujevac), Ivana Marić (Policajac, Beograd), Marko Ivanović („Čika Mata“), Ratko Bućić (Partizan, Beograd), Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće) i Dimitrije Gačeša (Mladost, Inđija). Svi će gađati malokalibarskom puškom iz trostava.

Vođa puta je Ivan Manojlović, a uz njega u stručnom štabu su Saša Iker, Lidija Mihajlović i Darko Jovanović. Sem članova nacionalnog tima Srbije na turniru u Plzenju će učestvovati još nekoliko naših strelaca.

Po tradiciji, svoju reprezentaciju u Plzenj šalje i Streljački savez Beograda. U „ekspediciji“  SSB biće šestoro takmičara –malokalibarski pištolj: Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće), malokalibarska puška: Mina Radojković, Tijana Posrkača (obe Policajac), Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće), Stojan Stevanović (Policajac) i Aleksa Kukrkić (Novi Beograd – Ušće). Treneri su Stefan Višekruna (vođa puta) i Dragan David Vukadinović.