TUMBAKOVIĆ IZABRAO ZA PARAGVAJ I LITVANIJU

Last Updated: 01/10/2019Autor

Najbolju reprezentaciju Srbije očekuju dve utakmice u oktobru, prijateljski meč sa Paragvajem u Kruševcu, 10. oktobra i četiri dana kasnije, kvalifikacioni duel protiv Litvanije u Viljnusu. Selektor Ljubiša Tumbaković saopštio je spisak na kome se nalaze 24 igrača, a kako je istakao prvi čovek nacionalnog tima, nastavlja se selektivni proces  u kome će neki, uslovno rečeno novi igrači, dobiti priliku  da se pokažu i nametnu za naredne akcije.

-Naš rezultat iz septembarskih utakmica je definisao naš period aktivnosti do kraja kvalifikacija i do marta. Ovaj spisak je nastavak selekcionog procesa, da se upoznamo i sa nekim igračima kojih do sada nije bilo. Želimo da kroz trenažni proces vidimo kakve su mogućnosti fudbalera, kao što su Milunović, Miletić, Gobeljić, želimo da im damo šansu, da bismo videli koliko možemo da ih koristimo.

Samim tim, kao logičan sled događaja, selektor je najavio za naredna okupljanja opet poneko novo lice.

-Vreme je prirodan faktor, pa moje selektovanje u ova tri meseca je kratak period da bi se nešto ozbiljno pripremilo. Imamo i novembar, decembar, sve do marta. Pratićemo grupu igrača koji nisu pozvani kao recimo Danijela Aleksića, koji se vratio u Tursku, igra dobro. Tu je i nekoliko mladih igrača, pa fudbalera iz naše lige… Sve ukupno imamo oko 60 igrača koje redovno pratimo, čije igre svake nedelje analiziramo.

Selektor ne krije da je planirao da pozove i nekoliko mlađih igrača…

-Razmišljali smo o Strahinji Pavloviću, ali procena je bila da je bolje da igra za mladu selekciju koju očekuju dve veoma važne utakmice u kvalifikacijama. Pod lupom je još mladih, sve pratimo…

Prvi naredni meč za Srbiju je sa prijateljsko odmeravanje snaga sa Paragvajem u Kruševcu. Želi selektor i dobru igru, ali i – pobedu.

-Rezultat je uvek u prvom planu, ali želim da na tom meču dobijem potvrdu mog stručnog mišljenja o kvalitetu igrača koje pratimo. Dobra je stvar što imamo mogućnost na šest izmena.

U zadnjoj liniji ima novih igrača, a odbrana je problem za koji mora da se traži rešenje počev od Paragvaja.

-Kako to da rešimo? Jedino da imamo sve igrače na okupu jedno mesec – mesec i po dana. Mi godišnje imamo pet okupljanja od po sedam do deset dana, a od toga imamo vrlo mali broj treninga – rekao je Ljubiša  Tumbaković.

Golmani: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Rems), Boris Radunović (Verona).

Odbrana: Nemanja Miletić (Partizan), Marko Gobeljić (Crvena zvezda), Aleksandar Kolarov (Roma), Filip Mladenović (Lehija), Nikola MIlenković (Fjorentina), Nikola Maksimović (Napoli), Stefan Mitrović (Strazbur), Nemanja Milunović (Crvena zvezda).

Vezni red: Luka Milivojević (Kristal Palas), Saša Lukić (Torino), Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Filip Kostić (Ajntraht), Nemanja Radonjić (Marselj), Dušan Tadić (Ajaks), Adem Ljajić (Bešiktaš), Sergej Milinković-Savić (Lacio).

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Milan Pavkov (Crvena zvezda), Andrija Pavlović (APOEL).