TUMBAKOVIĆ I TADIĆ PRED MEČ SA UKRAJINOM

Last Updated: 16/11/2019Autor

Srbija u nedelju, 17. novembra (stadion „Rajko Mitić“ – 15,00) protiv Ukrajine igra poslednji meč u grupnoj fazi kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope. Dan pred utakmicu pred brojnim predstavnicima medija bili su selektor Ljubiša Tumbaković i jedan od kapitena, Dušan Tadić.

Osvrt na poraz u Ljvovu…

„To je jedan od težih poraza koji smo imali u Ukrajini i svi imamo dozu odgovornosti za to što se dogodilo. Ne bih sada da ulazim u to „zašto i kako“,  samo ću reći da smo zasluženotada  izgubili i sada ćemo sve da učinimo da im se revanširamo“

Još jednom o Luksemburgu…

„Prvo poluvreme smo igrali dosta dobro i bilo je mnogo pozitvnih stvari, ali u drugom poluvremenu zabolelo me je što se nismo dovoljno zalagali. Moderan fudbal je takav da moraš uvek da ispuniš ono što se traži, profesionalci smo i imamo mnogo iskustva. Jednostavno, neke stvari iz drugog poluvremena ne bi smele da nam se događaju, da se oseti jedna doza opuštanja“.

Rasplet…

„Kad smo dobili grupu znali smo da Ukrajina poseduje kvalitet i potencijal, znali smo da će se između tri selekcije tražiti dve koje će ići direktno na EURO. Imamo nadu koja je tanka, ali na nama je da prvo uradimo ono što je do nas. Oni nisu kompletni,  lično najviše volim kada ekipa dođe u najjačem sastavu. Očekuje nas veoma težak meč i na nama je da učinimo sve i ostvarimo pobedu“.

Šta može da nas zabrine ukoliko sutra ne izborimo plasman na EURO…

„Ne sme da nam se dešavaju oscilacije, na momente izgledamo jako dobro, ali onda dođu loši trenuci. Moramo biti konstantniji kao ekipa“ – zaključio je Dušan Tadić.

Selektor Ljubiša Tumbaković…

„Napravili smo detaljnu analizu, za nas je utakmica sa Ukrajinom značajna iz više razloga. Šansa da se plasiramo sutra su minimalne, ali želimo novi pomak, jer izdvojio bih detalje iz meča sa Portugalom, zatim iz duela u Luksemburgu, odnosno meča u Beogradu“.

Ukrajinu nikada nismo pobedili…

„I taj podatak može i treba da nas motiviše. Mislim da nam neće nedostajati motiv i želja da se momci pokažu u najboljem svetlu. Sve će uraditi da ostvare dobar rezultat. Kada se radi o Ukrajini oni imaju fantastičnu disciplinu , ozbiljna su ekipa.“

Tim i da li ima pomaka u igri…

„Da li će biti nekih rotacija, moguće. A kada se radi o pomaku, ima ga. Sve je proces, treba i malo prostora. Iskreno, smeta mi što je svako pitanje negativno, a ni mi, ni vi nemamo drugu reprezentaciju. Ovo je nacionalni projekat, reprezentacija svih nas. Ovde moramo da budemo svi zajedno, da ostanemo kompaktni. Ne bežim od kritike, ali bilo bi lepo da osetimo bar malo medijske podrške. Uostalom pobedili smo četiri utakmice, a tek dva meseca smo zajedno. Ne vidim da neko ima čarobni štapić i da može da uradi bolje. Vreme je prirodni faktor i strpljenje…“

Poraz u Ljvovu…

„Gledao sam tu utakmicu više puta. To je fudbal. I ne mislim da je postavka mog mlađeg kolege bila loša. Jenostavno se u fudbalu nekad dese takve stvari. Ne često, ali se dese. Ukrajina kako je uputila udarac, tako je postigla gol. S druge strane, ti šta god napraviš, ne vredi. Dešavaju se takve utakmice“ – rekao je Ljubiša Tumbaković uz obećanje da će Srbija sutra učiniti sve da ostvari pobedu.