TRI MEDALJE ZA SRBIJU DRUGOG DANA EP

Last Updated: 07/10/2017Autor

TEKVONDO

Drugog dana na Evropskom prvenstvu za kadete u tekvondou koje se održava u Mađarskoj, osvojene su tri medalje! U kategoriji do 41 kilogram imali smo srpsko finale! Jovana Vasiljević osvojila je zlatnu medalju savladavši Andreu Bokan sa 7:6 u poslednjim trenucima. Obe devojčice imale su po pet borbi, što znači da su se u veoma teškoj konkurenciji izborile za finale. Treću medalju, bronzanu, za Srbiju osvojio je Nikola Lukić (-45kg) koji je posle tri pobede u polufinalu poražen od Rusa Štepanenka.

-Srećni smo i radosni zbog današnjeg dana, jer osvojene su tri medalje, i mogu reći da je dan bio vrlo uspešan.  Nadamo se da ćemo u naredna dva dana imati još bolji rezultat i da ćemo osvojiti jedno od prva tri mesta u ekipnoj konkurenciji. Pre svega sjajan zajednički rad trenera reprezentacije ali i ostalih trenera koji su ovde. Zahvaljujem se svim trenerima, takmičarima ali i svima koji su navijali ovde za nas. Zahvaljujem se i Tekvondo asocijaciji Srbije koja nam je omogućila da dođemo u Budimpšetu u ovoliko broju – rekao je Veljko Savićević, jedan od trenera reprezentacije kadeta.

Prvog dana Srđan Tomić (-37kg) je izgubio u drugom kolu, dok su Nadja Stojčević (-33kg) i Katarina Jakšić (-29kg) poražene na startu. Drugog dana na tatamije izašao i Novak Stanić (-41kg) koji je poražen u četvrtfinalu u borbi za medalju, dok je Ana Tijanić (-37kg) izgubila na startu.