It seams that you haven't connected with your Twitter account
10 December, 2023
PočetnaVesti naslovnaTRI MEDALJE ZA SRBIJU DRUGOG DANA EP

TRI MEDALJE ZA SRBIJU DRUGOG DANA EP

TEKVONDO

Drugog dana na Evropskom prvenstvu za kadete u tekvondou koje se održava u Mađarskoj, osvojene su tri medalje! U kategoriji do 41 kilogram imali smo srpsko finale! Jovana Vasiljević osvojila je zlatnu medalju savladavši Andreu Bokan sa 7:6 u poslednjim trenucima. Obe devojčice imale su po pet borbi, što znači da su se u veoma teškoj konkurenciji izborile za finale. Treću medalju, bronzanu, za Srbiju osvojio je Nikola Lukić (-45kg) koji je posle tri pobede u polufinalu poražen od Rusa Štepanenka.

-Srećni smo i radosni zbog današnjeg dana, jer osvojene su tri medalje, i mogu reći da je dan bio vrlo uspešan.  Nadamo se da ćemo u naredna dva dana imati još bolji rezultat i da ćemo osvojiti jedno od prva tri mesta u ekipnoj konkurenciji. Pre svega sjajan zajednički rad trenera reprezentacije ali i ostalih trenera koji su ovde. Zahvaljujem se svim trenerima, takmičarima ali i svima koji su navijali ovde za nas. Zahvaljujem se i Tekvondo asocijaciji Srbije koja nam je omogućila da dođemo u Budimpšetu u ovoliko broju – rekao je Veljko Savićević, jedan od trenera reprezentacije kadeta.

Prvog dana Srđan Tomić (-37kg) je izgubio u drugom kolu, dok su Nadja Stojčević (-33kg) i Katarina Jakšić (-29kg) poražene na startu. Drugog dana na tatamije izašao i Novak Stanić (-41kg) koji je poražen u četvrtfinalu u borbi za medalju, dok je Ana Tijanić (-37kg) izgubila na startu.