It seams that you haven't connected with your Twitter account
10 December, 2023
PočetnaVesti naslovnaTRI EVROPSKE MEDALJE ZA SRPSKE RAKETAŠE

TRI EVROPSKE MEDALJE ZA SRPSKE RAKETAŠE

VAZDUHOPLOVSTVO

Junior Jovan Josipović osvojio je treće mesto u klasi S6A (rakete sa trakom) na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, u konkurenciji od 36 takmičara. On je ostvario razliku od samo dva boda u odnosu na drugoplasiranog, dok je razlika između prva dva mesta čak 90 poena. U istoj klasi, srpski juniorski tim kojeg su pored Jovana činili Milan Dimitrov i Kristina Čipčić, osvojio je takođe bronzano odličje u konkurenciji 12 reprezentacija. Na ovom prvenstvu proslavili su se i seniori koji su u klasi S5C osvojili još jednu bronzu za našu reprezentaciju. Mihailo Petrović, Luka Volarević i Miodrag Čipćić su se izborili za ovu medalju u konkurenciji deset reprezentacija.

“I kod juniora i kod seniora je ove godina bila veoma ozbiljna konkurencija u odnosu na prethodna evropska prvanstva. U svakoj od klasa bilo je prisutno od 18 do 23 reprzentacije. Konfiguracija terena i vremenski uslovi nam nisu išli na ruku, gubili smo modele u šumi koja je bila pored našeg startnog mesta”, objašnjava Dragan Jevtić, tim menadžer.

Pored pohoda na medalje, jedan od ciljeva odlaska naše reprezentacije na ovo prvenstvo je i upoznavanje sa terenom i uslovima za takmičenje u Poljskoj, jer će se upravo na ovom mestu naredne godine održati Svetsko prvenstvo za koje naši raketaši već spremaju modele.