TRI EVROPSKE MEDALJE ZA SRPSKE RAKETAŠE

Last Updated: 29/08/2017Autor

VAZDUHOPLOVSTVO

Junior Jovan Josipović osvojio je treće mesto u klasi S6A (rakete sa trakom) na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, u konkurenciji od 36 takmičara. On je ostvario razliku od samo dva boda u odnosu na drugoplasiranog, dok je razlika između prva dva mesta čak 90 poena. U istoj klasi, srpski juniorski tim kojeg su pored Jovana činili Milan Dimitrov i Kristina Čipčić, osvojio je takođe bronzano odličje u konkurenciji 12 reprezentacija. Na ovom prvenstvu proslavili su se i seniori koji su u klasi S5C osvojili još jednu bronzu za našu reprezentaciju. Mihailo Petrović, Luka Volarević i Miodrag Čipćić su se izborili za ovu medalju u konkurenciji deset reprezentacija.

„I kod juniora i kod seniora je ove godina bila veoma ozbiljna konkurencija u odnosu na prethodna evropska prvanstva. U svakoj od klasa bilo je prisutno od 18 do 23 reprzentacije. Konfiguracija terena i vremenski uslovi nam nisu išli na ruku, gubili smo modele u šumi koja je bila pored našeg startnog mesta“, objašnjava Dragan Jevtić, tim menadžer.

Pored pohoda na medalje, jedan od ciljeva odlaska naše reprezentacije na ovo prvenstvo je i upoznavanje sa terenom i uslovima za takmičenje u Poljskoj, jer će se upravo na ovom mestu naredne godine održati Svetsko prvenstvo za koje naši raketaši već spremaju modele.