It seams that you haven't connected with your Twitter account
26 February, 2024
PočetnaVesti naslovnaTRI ADUTA ZA TARAGONU

TRI ADUTA ZA TARAGONU

VESLANJE

Srpski veslački tim koga čine Marko Marjanović, Igor Đerić, Aleksandar Beđik i trener Aleksandar Ivković u ponedeljak, 25. juna 2018. uveče putuje u Taragonu gde će od 28. do 30. juna učestvovati na 18. Mediteranskim igrama. Veslačka regata na 1.000 m biće održana u Kasteldefelsu u Kataloniji na regatnoj stazi koja je napravljena za potrebe Olimijskih igara u Barselonu 1992. Marjanović će veslati u skifu gde će mu rivali biti Albanac Buši, Egipćanin Elbana, Španac Garsija, Grk Kalencis, Italijan Rambaldi i reprezentativac Monaka Antogneli. S druge strane Đerić i Beđik će nastupiti u dubl skulu gde će im u borbi za odličja protivnici biti čamci Alžira Džoumai, Katai, Egipta Zahran, Fejala, Španije Padila, Prada, Grčke Ntouskos, Stergiakos, Italije Batisti, Venier, Slovenije Aljančić, Krebs i Turske Rafael, Gorsoju.

– Očekuje nas jaka konkurencija, tim pre što su trke na 1.000 m. Momci su spremni, a pokušaćemo da se prikažemo u što boljem svetlu – bio je kratak pred put u Španiju trener Aleksandar Ivković.

Pored disciplina u kojima će veslati srpske posade u Španiji će za mediteranskog prvaka boriti i ženski skifovi, te muški i ženski skifovi za lake veslače i dubl skulovi za lake veslače. Žreb kvalifikacionih grupa biće obavljen u sredu, a takmičenje počinje u četvrtak. Finala su na programu u subotu.