It seams that you haven't connected with your Twitter account
27 February, 2024
PočetnaVesti naslovna“TOYOTA” UZ OLIMPIJSKI TIM SRBIJE NA PUTU ZA TOKIO

“TOYOTA” UZ OLIMPIJSKI TIM SRBIJE NA PUTU ZA TOKIO

OKS

U prostorijama Ambasade Japana u Republici Srbiji održana je konferencija za štampu i ozvaničena saradnja Toyote i Olimpijskog komiteta Srbije. Toyota deli mnoge vrednosti i poistovećuje se sa entuzijazmom kojim svaki sportista stremi ka novim dostignućima i izazovima. Toyotina namera je da kroz blisku saradnju sa Olimpijskim i Paraolimpijskim komitetima u okviru globalnog partnerstva u naredna dva olimpijska ciklusa, da obezbedi mobilnost za sve i na taj način transformiše igre i ostavi nasleđe za dugi niz godina. U tom svetlu, saradnja najavljena na prošlogodišnjem Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, sada je ozvaničena potpisivanjem sponzorskog ugovora i svečanom primopredajom vozila Olimpijskom komitetu Srbije. Domaćin konferencije, Ambasador Japana u Republici Srbiji, njegova Ekselencija gospodin Junući Marujama, tom prilikom je izjavio:

“Mi smo ponosni što je Toyota, poznata japanska kompanija postala globalni partner Olimpijske organizacije, i tu saradnju proširila i na lokalnom nivou u Srbiji. Nadam se da će to biti odlična prilika da ceo svet sazna za Toyotinu ekološku hibridnu tehnologiju kao i tehnologiju za vozila za osobe sa invaliditetom. Današnji događaj čiji smo domaćini je jedan od mnogih koji će uslediti kao priprema za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020 godine.”

U ime Toyote, prisutnim se obratio Kensuke Cučija, predsednik Toyota Adria Grupe, regionalne Toyota kompanije, nadležne za tržište Srbije:

“ Danas zvanično predajemo Toyota vozila Olimpijskom komitetu Srbije i potpisujemo ugovor o proširenju saradnje na putu za Tokijo. Olimpijski komitet Srbije je pokazao sjajne rezultate u prošlosti i sa velikim samopouzdanjem predstavlja planove za budućnost, u čemu želimo da ih podržimo. U Toyoti verujemo da mobilnost ne podrazumeva samo vozila. Mobilnost podrazumeva prevazilaženje izazova i ostvarivanje snova. Moja je velika želja da se što više srpskih sportista kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju i tamo odnese vašu strast prema životu, upornost, optimizam, snagu, osmeh i samopouzdanje po čemu su srpski sportisti poznati širom sveta.”

Božidar Maljković, Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, izjavio je:

“ Čast je danas biti ovde, u ambasadi zemlje koja je osvedočeni prijatelj naše zemlje i veliki donator srpskog sporta. Mi u Olimpijskom komitetu Srbije smo uvek srećni kada TOP partneri Međunarodnog olimpijskog komiteta, najveće kompanije na svetu donesu odluku da sarađuju sa nama. To znači da prepoznaju kvalitet u onome što naša kuća radi i ja sam danas srećan što je globalni lider u proizvodnji automobila, kompanija Toyota donela odluku da postane bronzani sponzor Olimpijskog tima Srbije. Pred nama je dovoljno vremena da opravdamo poverenje i da damo svoj doprinos u povećanju udela u tržištu Toyote u Srbiji, a ja se zahvaljujem našim prijateljima iz Japana na ukazanom poverenju i na spremnosti da podrže vrhunske sportiste Srbije na njihovom putu ka osvajanju novih medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.”

Kao partner olimpijskih i paraolimpijskih igara, Toyota će pružiti sve svoje iskustvo i stručnost u području mobilnosti i logistike. Putem globalne inicijative Start Your Impossible, Toyota želi da potakne svoje zaposlene, poslovne partnere i kupce i poveže ih sa osnovnim vrednostima kompanije. U vremenu izuzetno brzog razvoja tehnologije i zaštite životne sredine, Toyota nastoji da stvori održivo društvo u kojem svako može da dostigne ono što se može učiniti nemogućim i nedostižnim.