TIJANA BOŠKOVIĆ NAJBOLJA ODBOJKAŠICA EVROPE, ZORAN TERZIĆ NAJBOLJI TRENER!!!

Last Updated: 05/11/2018Autor

ODBOJKA

Tijana Bošković, korektor Srbije, najbolja igračica SP 2018, proglašena je drugi put uzastopno za najbolju odbojkašicu Evrope, dok je Zoran Terzić, prvi trener Srbije, svetskog prvaka, proglašen za najboljeg trenera u Evropi u konkurenciji odbojkašica, na svečanosti održanoj u hotelu Hilton u Budimpešti. Bartoš Kurek, korektor Poljske, najbolji igrač (MVP) i najbolji poenter SP 2018, proglašen je za najboljeg igrača Evrope u 2018.

Vital Hejnen iz Belgije, selektor odbojkaša Poljske, aktuelnih dvostrukih svetskih prvaka, proglašen je za najboljeg trenera u Evropi u konkurenciji odbojkaša. Karlo Salvatori iz Italije je dobio nagradu za životno delo. Salvatori je bio predsednik Organizacionog komiteta SP 2010, 2014. i 2018. u Italiji. Za CEV takmičenje godine proglašeno je premijerno Evropsko prvenstvo na snegu, održano u Vagrajn Klajnarlu i Flahauu, u Austriji.

Specijalno priznanje za izvanredna dostignuća u mlađim kategorijama dobili su Denis Šekunov (17 godina) i Dmitrij Veretjuk (16 godina) iz Rusije, aktuelni svetski prvaci u beach – volley za igrače do 19 godina i prvaci Evrope za igrače do 20 godina. “Kraljice plaže” su Barbora Hermanova i Marketa Slukova iz Češke, prvoplasirane na FIVB rang listi najboljih igračica u beach – volley. Titula “Kraljevi plaže” pripala je Norvežanima Andersu Berntsenu Molu i Kristijanu Sandliju Serumu, prvoplasiranim na FIVB rang listi i prvacima Evrope 2018. Svečanosti u glavnom gradu Mađarske prisustvovali su Zoran Gajić, predsednik OSS i Đula Mešter, potpredsednik OSS, sa suprugama.