TEŽAK POSAO U POLUFINALU

Last Updated: 25/07/2018Autor

VATERPOLO

Srpski vaterpolisti su za sredu predvideli dva treninga uoči sutrašnjeg polufinala sa Hrvatskom u 20.30. Prvi je bio relaksacioni a uveče je Savić sa pulenima spremio neke taktičke varijante. Hrvatska je svetski prvak, pobednik Evropa kupa, Srbija olimpijski i evropski šampion. Za mnoge finale pre finala mada niko ne zapostavlja snagu Španije i Italije. Srbija vodi u pobedama 13:10, poslednja tri susreta, polufinale SP u Budimpešti i mečeve Evropa kupa u Splitu i Rijeci su dobili hrvatski igrači. Po završetku treninga vaterpolisti su ćaskali sa predstavnicima medija i evo njihovih izjava.

Filip Filipović:

– Ne treba da se obaziremo na susret sa Mađarima. Iako je to na momente i moćno izgledalo, čeka nas veliki posao u polufinalu. Zato zaboravljamo Mađare i gledamo Hrvate. Oni su ekipa koja uz nas stalno stiže do postolja. Svetski su prvaci, favoriti su uvek na takmičenju. Poznajemo se vrlo dobro. Znamo kakav im je kvalitet ali i oni znaju nas, tako da većih iznenađenja neće biti. Odlučiće veća želja, agresivnost ali će trebati i malo faktor sreće. Tri uzastopne pobede njima daju nadu da mogu ponovo da slave. I mi smo svesni da sve može da se dogodi. Ali kada izgubite od nekoga dva tri puta onda presavijete tabak, vidite šta nije valjalo i probate da popravite. Mislim da sada više želimo pobedu a odgovor stiže večeras

Gojko Pijetlović:

– Biće teško kao i uvek, otvorena muška borba. Kažemo meso u meso. Dosta zavisi kako počne utakmica , i kako će odbrane da reaguju. One su odlične na obe strane, golmani, bekovi, centri takođe. Neizvesno do kraja. Hladna glava i mirnoća odlučuju. Potrebna je i mentalna snaga. Ne bih se obazirao na poslednje utakmice. Muški su odigrali u Budimpešti a Rijeka i Split su bili priprema za ono što sledi. Po igrama dižemo formu i verujem da ćemo biti pravi kad treba.

Dušan Mandić:

– Iscrpljeni smo bili posle Mađara. Ipak čekaju nas Hrvati. Istrajniji će da pobedi. Njihovi centri i tranzicija u napadu obezbeđuje im dosta isključenja. Znamo to dobro ali imami i mi adute. Biće to spektakl, uživanje za igrače i gledaoce. Sećam se Budimpešte gde je nama pala odbrana. Nikad nije bila lošija. Ona je ključ svega.

Andrija Prlainović:

-Bilo bi dobro kada bi ponovili odbranu kao sa Mađarima. Tako bi dobili samopouzdanje za igru u napadu. Tu bih voleo više golova iz igre a ne samo kao sa igračem više. Mnogo bi nam to značilo u igri. Nemamo problem sa psihologijom zbog njihove tri pobede. To je polufinalna utakmica sa jednim jakim protivnikom, imaćemo ogromnu motivaciju da odemo u finale. Povreda je prošlost a da li je forma prava videćemo u polufinalu ali bitno j da kao ekipa budemo u formi.

 

Srpski trijufm protiv Madjara broj 300

Još jedan važan podatak za srpski vaterpolo iz meča sa Madjarskom. Pobeda 8:5 je 300. trijufm srpske ekipe od osamostaljenja 2006. Srbija je odigrala ukupno 360 utakmica, pored 300 pobeda ostvareno je 14 remija i 46 poraza.