TENISERI BEZ POLUFINALA DEJVISOVOG KUPA

Last Updated: 22/11/2019Autor

Posle dva savršena dana u Madridu najbolji teniseri Srbije nisu imali rešenje za razigrane Ruse. Za tim Nenada Zimonjića ove godine je limit bio četvrtfinale Dejvis kupa. Posle poraza Filipa Krajinovića od Andreja Rubljova, odnosno pobede Novaka Đokovića nad Hačanovim i izjednačenja 1:1, treći odlučujući meč pripao je Rusima. Dubl Rubljov/Hačanov savladao je srpski par Đoković/Troicki sa 1:2 – 4:6, 6:4, 6:7 (8:10) i plasirao se u polufinale. U dublu prvi set je pripao Rusiji 4:6. U drugom je Srbija napravila preokret i delovalo je da su Novak i Viktor udružili snage i lako došli do prednosti od 4:1. Rubljov i Hačanov su prekinuli osvajački niz Srba i sa tri nova osvojena gema došli do izjednačenja 4:4. U ovim trenucima meča Đoković je tražio pomoć lekara jer je osetio bol u laktu.

Vratio se Novak na teren, Viktor je dobro servirao i odham su osvojili novi gem za predsnost 5:4. I uspeli su konačno da zaigraju kada je odlučujuće – Srbija je napravila brejk, osvojila set 6:4, izjednačila i odvela meč u treći set. Treći set je od samog starta najavio dramu. Prve brejk šanse su imali Rusi u petom gemu, ali su srpski igrači uspeli da se odbrane. To su ujedno bile i jedine brejk šanse u setu, pa je meč otišao u taj-brejk.

Odlučujući gem su ruski igrači počeli bolje i poveli (1:3), ali su Novak i Viktor uzvratili serijom od 3:0 i vratili vođstvo (4:3). Napravili su Hačanov i Rubeljv mini-brejk u narednom, ali je srpski tandem ubrzo uzvratio i došao do prve meč lopte (6:5). Troicki je pogrešio, krenuo je na servis-volej, ali se iskupio u narednom za novu meč loptu, na servis protivnika (7:6).

Nisu ni tu materijalizovali, ali je Novak maestralnim riternom uspeo da donese Srbiji još jednu šansu i iznervira Hačanova (8:7). Viktor je pogrešio na mreži, pa je još jedna prilika otišla u nepovrat. Kako to obično biva, stigla je surova kazna, Rusi su došli do prve meč lopte i to na servis Rubljljeva (8:9). Viktor je lopticu posla ou mrežu za veliko slavlje Rusa.