It seams that you haven't connected with your Twitter account
11 December, 2023
PočetnaVesti naslovnaTANASKOVIĆU NOVI MANDAT, ZA NOVE POBEDE

TANASKOVIĆU NOVI MANDAT, ZA NOVE POBEDE

ŠKOLSKI SPORT

Održana je Izborna skupština Saveza za školski sport Srbije, gde je produžen mandat aktuelnog predsednika Željka Tanaskovića. Situacija u školskom sportu, po rečima mnogih širom Srbije, nikad nije bila bolja, što i opravdava apsolutna podrška aktuelnom predsedniku, koji je u svoja predhodna dva mandata doveo do toga da školski sport bude prioritet u razvoju sporta u Republici Srbiji, kao i da postane jako bitan segment u Međunarodnim okvirima.

Željko Tanasković se zahvalio svim delegatima na podršci i istakao da su uspešni rezultati plod rada svih članica saveza i da će svi zajedno i dalje unapređivati školski sport.

Na Skupštini, koja je održana u Beogradu, izabrano  je i celokupno novo rukovostvo Saveza pa je uz novi Upravni i Nadzorni odbor takođe verifikovan mandat i dosadašnjem generalnom sekretaru Urošu Saviću.

– Zaista sam ponosan na rezultate u 2017. godini. Brojke govore za sebe a ja bih hteo da se zahvalim pre svega Ministarstvu omladine i sporta i ministru Udovičiću, koji nam daje podršku bez koje ne bi mogli da realizujemo naše projekte. Takođe želim da se zahvalim i svim opštinama i gradovima koji su povećali budžete za školski sport i koji su podržali projekat Sport u škole. Naš dobar rad prepoznala je i Međunarodna federacija za školski sport, gde smo postali jako bitan šraf i pred nama su organizacije međunarodnih takmičenja, gde sam siguran da ćemo opravdati trenutnu reputaciju – istakao je Željko anasković.

Tanasković je delegatima najavio mogućnost da se kandiduje za predsednika Evropskog saveza za školski sport, s obzirom da trenutno ima jaku podršku u Međunarodnoj federaciji, koja izuzetno poštuje rezultate koja je Srbija ostvarila u predhodnom periodu. Ovo bi bio veliki uspeh ne samo za Tanaskovića i savez, već i za državu Srbiju.