TANASKOVIĆU NOVI MANDAT, ZA NOVE POBEDE

Last Updated: 24/12/2017Autor

ŠKOLSKI SPORT

Održana je Izborna skupština Saveza za školski sport Srbije, gde je produžen mandat aktuelnog predsednika Željka Tanaskovića. Situacija u školskom sportu, po rečima mnogih širom Srbije, nikad nije bila bolja, što i opravdava apsolutna podrška aktuelnom predsedniku, koji je u svoja predhodna dva mandata doveo do toga da školski sport bude prioritet u razvoju sporta u Republici Srbiji, kao i da postane jako bitan segment u Međunarodnim okvirima.

Željko Tanasković se zahvalio svim delegatima na podršci i istakao da su uspešni rezultati plod rada svih članica saveza i da će svi zajedno i dalje unapređivati školski sport.

Na Skupštini, koja je održana u Beogradu, izabrano  je i celokupno novo rukovostvo Saveza pa je uz novi Upravni i Nadzorni odbor takođe verifikovan mandat i dosadašnjem generalnom sekretaru Urošu Saviću.

– Zaista sam ponosan na rezultate u 2017. godini. Brojke govore za sebe a ja bih hteo da se zahvalim pre svega Ministarstvu omladine i sporta i ministru Udovičiću, koji nam daje podršku bez koje ne bi mogli da realizujemo naše projekte. Takođe želim da se zahvalim i svim opštinama i gradovima koji su povećali budžete za školski sport i koji su podržali projekat Sport u škole. Naš dobar rad prepoznala je i Međunarodna federacija za školski sport, gde smo postali jako bitan šraf i pred nama su organizacije međunarodnih takmičenja, gde sam siguran da ćemo opravdati trenutnu reputaciju – istakao je Željko anasković.

Tanasković je delegatima najavio mogućnost da se kandiduje za predsednika Evropskog saveza za školski sport, s obzirom da trenutno ima jaku podršku u Međunarodnoj federaciji, koja izuzetno poštuje rezultate koja je Srbija ostvarila u predhodnom periodu. Ovo bi bio veliki uspeh ne samo za Tanaskovića i savez, već i za državu Srbiju.