It seams that you haven't connected with your Twitter account
31 January, 2023
PočetnaVesti naslovnaSVETSKA BRONZA ZA ALEKSU KRSTIĆA

SVETSKA BRONZA ZA ALEKSU KRSTIĆA

SAMBO

Prvu medalju za Srbiju na Svetskom prvenstvu u sambou za juniore, koje se uz učešće 430 boraca iz 37 zemalja održava u „Spens-u“, osvojio je Aleksa Krstić (19), takmičar niškog univerzitetskog džudo i sambo kluba Kinezis u kategoriji do 68 kilograma. On je u borbi za treće mesto „zbrisao“ sa strunjače Holanđanina Van Hejlena, 8:0 i okitio se bronzom. Prethodno je bio bolji od predstavnika Moldabije i Belorusije, da bi u meču za ulazak u finale izgubio od ruskog takmičara.

-Presrećan sam jer prvi put učestvujem na ovako velikom takmičenju- kaže Krstić.- To mi je veliki podstrek za buduće izazove i mnogo mi je drago zbog naše reprezentacije i novosadske publike koja me je bodrila.

Od naših takmičara zapažene plasmane su ostvarili Svetozar Stojković ( 100 kilograma) i Mara Pavlović (56 kilograma) koji su zauzeli petu poziciju, dok je Damjan Simić ( 65 kilograma) ostvario plasman među prvih devet.

-Imali smo uspešan dan a svaka medalja dopisnosi popularizaciji našeg sporta. U nedelju, poslednjeg dana takmičenja na borilišta izlazi devet napih takmičara i očekujemo još koju medalju- kaže Radisav Marković, selektor sambo reprezentacije Srbije.

(Izvor, foto www.novosti.rs)