SVETSKA BRONZA ZA ALEKSU KRSTIĆA

Last Updated: 15/10/2017Autor

SAMBO

Prvu medalju za Srbiju na Svetskom prvenstvu u sambou za juniore, koje se uz učešće 430 boraca iz 37 zemalja održava u „Spens-u“, osvojio je Aleksa Krstić (19), takmičar niškog univerzitetskog džudo i sambo kluba Kinezis u kategoriji do 68 kilograma. On je u borbi za treće mesto „zbrisao“ sa strunjače Holanđanina Van Hejlena, 8:0 i okitio se bronzom. Prethodno je bio bolji od predstavnika Moldabije i Belorusije, da bi u meču za ulazak u finale izgubio od ruskog takmičara.

-Presrećan sam jer prvi put učestvujem na ovako velikom takmičenju- kaže Krstić.- To mi je veliki podstrek za buduće izazove i mnogo mi je drago zbog naše reprezentacije i novosadske publike koja me je bodrila.

Od naših takmičara zapažene plasmane su ostvarili Svetozar Stojković ( 100 kilograma) i Mara Pavlović (56 kilograma) koji su zauzeli petu poziciju, dok je Damjan Simić ( 65 kilograma) ostvario plasman među prvih devet.

-Imali smo uspešan dan a svaka medalja dopisnosi popularizaciji našeg sporta. U nedelju, poslednjeg dana takmičenja na borilišta izlazi devet napih takmičara i očekujemo još koju medalju- kaže Radisav Marković, selektor sambo reprezentacije Srbije.

(Izvor, foto www.novosti.rs)