SVEČANO OTVORENO EP U BEOGRADU

Last Updated: 07/06/2018Autor

KAJAK KANU

U Beogradu je večeras, pred punim tribinama Regatnog centra na Adi Ciganliji, otvoreno Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama koje se od 8. do 10. juna.

Ceremoniji je prthodio defile zastava 40 zemalja učesnica a čast da sa trobojkom u rukama izađe pred publiku imao je Bojan Zdelar, najmlađi od 26 srpskih kajakaša na ovom takmičenju.

Pozdrvanu reč je imao Mirko Nišović, predsednik Kajakaškog saveza Srbije.

– Velika nam je čast što imamo priliku da posle sedam godina ponovo ugostimo najbolje evropske kajakaše. Legendarno Savsko jezero na Adi Ciganliji ima dugu tradiciju organizovanja velikih međunarodnih takmičenja u kajaku, i tu tradiciju mi nastavljamo. Radujemo se uzbidljivim trkama i novim šampionima. Organizacija Evropskog prvenstva je veliki izazov za nas. Zahvaljujem se državi, Ministarstvu omladine i sporta, Gradu Beogradu i Adi Ciganliji na izdvojenim sredstvima, logističkoj pomoći i nesebičnoj podršci da iznesemo ceo projekat.

Ministar omladine i sporta i predesdnik Organizacionog komiteta Evropskog prvenstva 2018. Vanja Udovičić poželeo je svim takmičarima uspešno prvenstvo.

– Srbija je zemlja otvorenog srca za sve goste. Želim vam da osetite svetski poznato srpsko gostoprimstvo. Trudićemo se da se istinski lepo osetite. Što se tiče takmičenja, želim vam hladnu glavu i mirnu vodu.

Evropsko prvenstvo je zvanično otvorenim proglasio Albert Vuds, predsednik Evropske kajakaške asocijacije koji je istakao da se u našoj zemlji oseća kao kod kuće, a da je Beograd kajakaška metropola.

Takmičenja na Savskom jezeru počinju u petak 8. juna. Prva trka je na programu od 9.00 časova.