SVEČANO OTVARANJE OVOGODIŠNJIH SIM 25. MAJA U SREMSKOJ MITROVICI

Last Updated: 24/04/2018Autor

DOGAĐAJI

I definitivno je poznato, Sremska Mitrovica biće domaćin Svečanog otvaranja Sportskih igara mladih za sezonu 2018., za ceo region (Srbija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina). To je i zvanično potvrđeno u gradskoj kući, na Konferenciji za medije. Otvaranje Igara je zakazano za 25. maj i to na Centralnom gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici. Ove Igre su potpuno besplatne za svu decu koja se prijave, a takmičenja se odvijaju u čak deset sportova.

Konferenciju je otvorio generalni sekretar Sportskog saveza grada Sremske Mitrovice, Nemanja Crnić. Pored njega govorili su Ilija Nedić (načelnik gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport) i Ivana Jovanović (predsednica Sportskih igara mladih Srbije).

– Svečano otvaranje Igara i sve što prati Sportske igre mladih je velika stvar za naš grad, za koga mogu reći da je grad sporta. Ove igre predstavljaju događaj koji treba da motiviše svu decu da se bave sportom, ne samo u takmičarskom smislu, već pre svega u rekreativnom i da sport shvate kao način života. Važno je da se druže u upoznaju – poručio je Nemanja Crnić, koji je istakao da će 25. Maj i zvanično biti proglašen za Sportski dan i da će sve škole doći na otvaranje.

Načelnik gradske Uprave za obrazovanje, kulturu i sport, Ilija Nedić se zahvalio predstavnicima SIM, koji su ukazali čast Sremskoj Mitrovici da ove godine Svečano otvaranje bude baš u ovom lepom gradu.

– Odlučili smo se za datum 25. maj, nekadašnji Dan mladosti, jer Sremska Mitrovica ima tradiciju ovog praznika. Sigurni smo da će taj datum biti pravi pokazatelj svega onoga čemu mi težimo a to je pre svega učešće mladih u sportu i društvenom životu. A posebno i negovanje tolerancije i poštovanje sa svim prijateljima iz regiona. Ovo su u Srbiji pete jubilarne Igre i očekujem da će odziv kako publike tako i dece biti najveći do sada. Takođe se zahvaljujem i predstavnicima Kancelarije za mlade našeg grada, Biljani Matić i Nenadu Radmanoviću, sa kojima sarađujemo na zajedničkom organizovanju Svečanog otvaranja SIM, manifestacije koja nam ove godine najznačajnija – istakao je Ilija Nedić, istakavši da će za škole van grada biti organizovan prevoz na takmičenja 25. maja.

Ivana Jovanović, takođe je veoma zadovoljna što će se Igre za 2018. Za čitav region otvoriti baš u Sremskoj Mitrovici.

– Ponosni smo što će ovaj lepi grad biti domaćin ove godine velikog regionalnog otvaranja naših Igara. I sigurni smo da ćemo svi zajedno napraviti jedan pravi spektakl a sve u interesu dece. Potpuno smo svesni da će kompletna sportska i šira javnost tog 25. maja biti okrenuta ka Sportskim igrama mladih i Sremskoj Mitrovici. Sportske igre mladih su za svojih 21 godina postojanja okupili preko milion i dvesta hiljada dece i postale su ozbiljan brend. Igre su samim tim i najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. I sigurna sam da ćemo ove godine oboriti rekorde. Ovo su jedine Igre koje imaju dušu i to već svi znaju. A ono što je najvažnije jesta da su svi pobednici – istakla je Ivana Jovanović, predsednik SIM Srbije, koja se posebno zahvalila čelnim ljudima Sremske Mitrovice, na partnerstvu.

 

Crvena jabuka svira za Sremce

Igre se otvaraju na Centralnom gradskom trgu od 10.00 časova, 25. Maja. Na istom mestu od 21.00 časova biće održan koncert poznate grupe Crvena jabuka. Ulaz na koncert je besplatan, a kako saznajemo organizatori spremaju i spektakularan vatromet.

Igre će se ove godine održati u velikom broju gradova Srbije. Pobednici iz gradova ostvaruju plasman na Državno finale, koje je planirano sredinom jula u Beogradu. A najbolji iz Beograda, obezbediće put u Split, na regionalno međunarodno finale, kao i besplatno mini letovanje.