SVEČANI DOČEK ATLETSKE KRALJICE

Last Updated: 06/03/2018Autor

ATLETIKA

U Atletskoj dvorani na Banjici, uz ovacije više stotina navijača, dočekali smo novu svetsku šampionku – Ivanu Španović! Ivana Španović je u nedelju 04.marta, najboljim skokom od 6,96 – rekordnim ove godine u svetu, osvojila svetsko zlato i ispisala najveći uspeh srpske atletike u istoriji. Ivanu je dočekala puna dvorana, a predsednik ASS Veselin Jevrosimović se prvi obratio prisutnima:

“Poštovanje svima, pre svega kao predsednik ASS u ime saveza i u moje lično ime želim da se zahvalim atletskoj kraljici Ivani Španović za istorijski uspeh za naš sport. Zlatna medalja je istorijska i prva za atletiku. Zahvaljem se i treneru Goranu Obradoviću koji je svojim radom doveo do toga da bude kraljica sveta.  Teško je bilo gledati sa tribina takmičenje, trebalo je preživati tih 6 serija.  Ali, mi smo verovali i čekali smo posle šest serija da spiker proglasi pobednicu”, rekao je Jevrosimović, koji je iznenadio Ivanu i njenog trenera sa nagradom od 20.000 odnosno 10.000 eura od kompanije Comtrade.

Trener Goran Obradović se takođe zahvalio Ivani i poslao poruku deci koja treniraju.

“Zahvalio bih se Ivani Španović koja je nama svima pokazala kako treba da se bori, šta je hrabrost, i kako treba da se zalažemo u svom poslu. Vidim ovde puno dece, ali reći ću vam tri stvari, vredno trenirajte slušajte trenere i nemojte da odustajete”, rekao je Goran.

Ivana Španović je bila zadovoljna posle uspeha:

“Hvala vam što ste ovu medalju učinili još sjajnijom. Ovo je već 10. put da se obraćam posle medalje. Na kraju uvek sam se trudila da sa vama iskreno podelim očekivanja i emocije posle neuspeha i posle uspeha. Nadam se da ste zaključili da je suština da nikada ne prestanete da verujete u sebe. Da radite i da razmišljate o konstantnom napretku. Ovo je samo niz koji počinjemo, mislim da je medalja došla u pravo vreme. Da sam ranije osvojila medalju, a da nisam znala kako sam do toga došla, verovatno bi krenula karijera u drugu stranu”, poručila je Ivana, koja je od direktora ASS Slobodana Brankovića dobila uramljenu sliku sa njenim likom.