It seams that you haven't connected with your Twitter account
28 November, 2023
PočetnaVesti naslovnaSUTRA SVEČANO OTVARANJE SAJMA SPORTA

SUTRA SVEČANO OTVARANJE SAJMA SPORTA

DOGAĐAJI

Šesti međunarodni Sajam sporta pod sloganom „Srbija, zemlja sporta“ u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, biće svečano otvoren sutra u 12 časova, u Hali 1 Beogradskog sajma. Sajam sporta će otvoriti ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Drugi dan sajma obeležiće dolazak selektora Aleksandra Đorđevića i naših reprezentativaca sa kojima će posetioci imati priliku da se upoznaju i druže. Potvrđen je dolazak i rukometne ženske reprezentacije, automobiliste Dušana Borkovića, trenera teniske reprezentacije Nenada Zimonjića, veslačkog olimpijskog dvojca Vasić Beđik i mnogih drugih.

Na Sajmu će biti predstavljene i Evropske univerzitetske igre, koje će se održati u Beogradu 2020. godine. Sajam sporta će trajati od 24. do 26. novembra, a ulaz je besplatan. Svakoga dana na programu će biti besplatni seminari, predavanja i radionice o najvažnijim temama u sportu. Besplatni zdravstveni pregledi biće dostupni na štandu Zavoda za sport i medicinu, a na raposlaganju je 20 terena za aktivaciju, poligon za atletiku i kros fit, trambulina, ski skakaonica, tatami za borilačke sportove, teretana i još mnogo toga.

Na centralnim terenima će biti tereni za košarku, rukoment, badminton, tenis, kao i modifikovani „kavez“ za softbol, bejzbol i kriket. Sajam sporta 2017, okupiće 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih granskih sportskih saveza, predstavnike najznačajnih sportskih institucija u našoj zemlji, od Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Paraolimpijskog i Olimpijskog komiteta Srbije, kao i najvažnije nacionalne sportske i obrazovne institucije. Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske je specijani gost Sajma.

Uz domaćine, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, na Sajmu će učestvovati i Paraolimpijski i Olimpijski komitet Republike Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije. Pored državnih sportskih saveza i komiteta, na Sajmu sporta, predstaviće se i mnogobrojni izlagači sportske opreme, suplemenata, ishrane, oporavka i rehabilitacije sportista.