STOTINE TAKMIČARA NA 65. TRCI GRADA BEOGRADA

Last Updated: 24/10/2016Autor

ATLETIKA

Žestoka borba takmičara u svim kategorijama obeležila je večeras održanu 65. trku Grada Beograda na Terazijskom platou. Prvog mesta u trci na 5.000 metara domogla se najbolja srpska maratonka Olivera Jevtić, koja je u poslednjim krugovima jubilarne gradske trke pojačala tempo i nakon 10 godina trijumfovala u Beogradu.

– Nisam očekivala, nije moj fah ovakva trka. Nisam se spremala, zaista. Rekla sam posle Olimpijskih igara da ću da odmorim i da završim karijeru dobrim rezultatom u maratonu – uzbuđeno priča Olivera, koja kaže da nije očekivala da će ostaviti iza sebe Novopazarku Amelu Terzić na drugom mestu i Kenijku Kristinu Mora Oigo, nakon povrede kolena koja ju je sprečila da ostvari najbolji mogući rezultat u Riju.

Ovu trku u muškoj konkurenciji publika je gledala bez daha dok se sedamnaestogodišnji Elzan Bibić borio sa Kenijcem Hilarijem Kiptunom Majom Kimajom. Neizvesno je bilo do poslednjeg kruga, kada je Majo Kimajo „pustio korak“ i prvi prošao kroz cilj. Da se drugačije prelomilo u samom finišu trke Bibić bi se upisao kao rekordno najmlađi pobednik trke u seniorkoj konkurenciji. Jedan od najmlađih zaljubljenika u kraljicu sportova je Nikola Stanković,  koji je sa svojih četiri godine već takmičar. Sa starijom sestrom Milicom, na čijem licu je bio veliki osmeh dok ga je slušala kako priča o atletici, večeras se takmičio na Terazijama.

– Moja seka mi je i omiljeni sportista. Volim da stalno zajedno treniramo na „Zvezdi“ – kaže Nikola.

Skoro 1.000 takmičara nadmetali su se po uzrastnim kategorijama, gde su dužine „rasle“ sa njihovim godinama. Osobe sa invaliditetom prvi su takmičili na stazi u Ulici kralja Milana. Devojčice i dečaci 2005. godište i mlađi trčali su na 200 metara, kilometarsku trku stariji pioniri i pionirke, a 2.000 metara stariji juniori i juniorke. U finalnoj trci „Memorijal Živko Stevčević“ zajedno su trčali seniori i seniorke na 5.000 metara.

(Izvor, foto www.blic.rs)