STIPENDISTI MOS POTPISALI UGOVORE KOD BEOGRADSKOG POBEDNIKA

Last Updated: 28/03/2017Autor

DOGAĐAJI

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je danas ugovore o stipendiranju vrhunskim sportistima Ministarstva omladine i sporta i stipendistima Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Beogradu, na Kalemegdanu. On je čestitao mladim studentima i sportistima i istakao da su ove stipendije rezultat njihovog znanja, truda, zalaganja i posvećenosti.

,,Ove godine povećali smo broj stipendija za studije u Republici Srbiji, ovakvim odlukama želimo  da pokažemo da država brine o obrazovanju i ulaže u mlade koji su intelektualna elita ove zemlje“, rekao je Udovičić.

On je istakao da je znanje mladih stipendista najprestižniji brend Srbije, a svako od njih je pojedinačno, kaže Udovičić, najbolji ambasador svoje zemlje.

,,Država ceni i prepoznaje vaš trud i rad i želi da promoviše najkvalitetnije mlade ljude u Srbiji. Budite pobednici, pobedite svoje granice“, kazao je ministar omladine i sporta koji je i predsednik Fonda za mlade talente.

Fond je u periodu od kada se nalazi u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta, od avgusta 2008. godine do danas stipendirao je više od 21.150 mladih talenata sa uloženih preko 5,5 milijarde dinara, dok se stipendije za sportsko usavršavanje vrhunskim sportistima amaterima dodeljuju u tri kategorije. U 2017. godini, za nosioce sportskih stipendija Ministarstva predložen je ukupno 391 sportista iz 49 nacionalnih granskih sportskih saveza na osnovu ostvarenih rezultata u prošloj godini.