STIGLO 5.500 PRIJAVA ZA BEOGRADSKI MARATON

Last Updated: 17/03/2017Autor

ATLETIKA

Pripreme za jubilarni 30. Beogradski maraton teku u skladu sa planom, a zasada ima 5.500 prijava iz 64 zemlje, što je rekordan broj za ovaj period prijavljivanja. Na njemu će kao i prethodnih godina medicinska zaštita biti na maksimalnom nivou.

– Beogradski maraton je jedan od najznačajnijih događaja sa dugom tradicijom i ima punu podršku Skupštine grada Beograda. Sve aktivnosti u tehničkoj pripremi se odvijaju na već davno uhodan način i uz podršku sekretarijata, Javnih komunalnih preduzeća i gradskih službi. Ovaj događaj čini dobar deo imidža našeg glavnog grada i mi ćemo i u budućnosti nastaviti uspešnu saradnju sa ovom manifestacijom – rekao je v. d. sekretara u Sekretarijatu za sport i omladinu Zoran Jovanović.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić zahvalio se partnerima, koji im pružaju podršku kad je zdravstvena zaštita u pitanju.

– Svi oni učestvuju u realizaciji složene manifestacije kao što je Beogradski maraton, a posebno se brinu o medicinskoj zaštiti i zdravstvenom obezbeđenju svih učesnika, uključujući Trku zadovoljstva, polumaraton i maraton. Ove godine se očekuje da će ih ukupno biti oko 28.000 – izjavio je Nikolić.

(Izvor, foto www.novosti.rs)