STEFANOVIĆEVIH MAKSIMALNIH 400 NEDOVOLJNO ZA TRIJUMF TUS HILGERTA

Last Updated: 12/12/2017Autor

STRELJAŠTVO

Srpski olimpijac Milutin Stefanović je minulog vikenda , kako je sam istakao, testirao granice svojih mogućnosti. U tri dana učestvovao je na dva takmičenja uz mnogo putovanja. Prvog dana 42. Internacionalnog prvenstva Beograda je osvojio Trofej Beograda u miksu vazdušnom puškom, u paru sa Andreom Arsović, a dva dana kasnije je bio drugi pojedinačno na „Velikoj nagradi Beograda“. U međuvremenu otputovao je u Nemačku i gađao za Tus Hilgert u osmom kolu Bundes lige, Grupa „Sever“ u Menghauzenu.

Tus Hilgert se sastao sa liderom BSV Buer Bulseom iz Gelze. Stefanovićev direktan rival bio je mladi Mađar Ištvan Peni, pobednik finala Svetstkog kupa. Strelac kragujevačkog „Čika Mate“ je pogodio maksimalnih 400 krugova, a Peni, svetski juniorski rekorder u trostavu, dva manje.

Međutim, Stefanović je jedini uspeo da donese poen svom timu, pa je Buer Bulse slavio sa 4:1.

Dan kasnije, bez srpskog olimpijca u timu, Tus Hilgert je savladao Vikenberg (3:2) i zadržao šansu da dođe do četvrtog mesta u grupi i plasmana na finalni turnir.

Tus Hilgert je trenutno peti, sa dva boda manje od trećeplasiranog Hubertus Elsena i četvrtog Kevelaera. Do kraja su ostala dva kola, a verovatno će konačan rasplet dati poslednje, 11. u kome će „koplja“ ukrstiti Tus Hilgert i Kevelaer, za koji je prijavljen Milenko Sebić (ove sezone se još nije takmičio).

Visener, čiji je član Sanja Vukašinović, je na sedmom mestu, bez realnih šansi za prolaz na „Fajnal Ejt“.

Plasman: 1. BSV Buer -Bulse 16 bodova, 2. Frajhajt 16, 3. Hubertus Elsen 12, 4. Kevelaer 12, 5. Tus Hilgert 10, 6. Vikenberg 8, 7. Visener 8, 8. Golcau 8, 9. Nordenštemen 6, 10. Braunšvajger 6, 11. Menghausen 6, 12. Ham 0.