It seams that you haven't connected with your Twitter account
11 December, 2023
PočetnaVesti naslovnaSTEFANOVIĆ SVETSKI VICEPRVAK

STEFANOVIĆ SVETSKI VICEPRVAK

KAJAK KANU

Reprezentativac Srbije Strahinja Stefanović osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u Plovdivu (Bugasrka).

Stefanović je u finalu jednoseda na 200 metara, u konkurenciji mlađih seniora, kroz cilj prošao u vremenu 34.582 sekunde, odmah iza Arturasa Seje (Litvanija) – 34.542. Bronzane medalje su pripale Čabi Zalki (Slovačka) i Domeniku Di Libertu (Italija) koji su imali identičan rezultat – 34.909.

– Sjajna trka, pravo finale. Vidi se po rezultatima da je konkurencija bila žestoka. Pobedio je Litvanac Seja koji je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu za seniore u Beogradu, pa onda dve bronze. Osećao sam se odlično i u polufinalu. Drago mi je što sam uspeo da dobru formu i odličan rad u prethodnom delu sezone potvrdim ovom medaljom – rekao je Stefanović posle ceremonije dodele medalja.

Strahinja Stefanović je u subotu ujutru u finale prošao kao najbrži u četvroj kvalifikacionoj grupi – 34.301.

U subotu pre podne u A finalu su veslali mlađa seniorka Nikolina Mijušković i junior Bojan Zdelar.

Mijuškovićeva je u disciplini C-1 200, u svojoj prvoj sezoni među mlađim seniorima, zauzela četvrto mesto. Finalnu trku je izveslal u vremenu 46.146.

– Ogromno iskustvo za mene. Ovo je moj novi rekord. Ostaje žal za mestom na pobedničkom postoqu ali idemo dalje. Okrećem se Svetskom prvenstvu za seniore u Portugaliji krajem avgusta ove godine – rekla je Nikolina.

Zlato je osvojila Keti Vinsen (Kanada) – 45.593, srebro Dorota Borovska (Poljska) – 45.630 a bronzu Alena Nazdrova (Belorusija) – 45.648.

Bojan Zdear je bio šesti u finalu jednoseda na 200 metara u konkurenciji juniora rezultatom 36.098.

– Dao sam sve od sebe, ispostavilo se da je dovoljno za šesto mesto – rekao je Zdelar koji je u subotu popodne veslao kvalifikacije u jednosedu na 500 metara.

Odličan utisak je ostavila i Željana Petrović, najmlađa takmičarka u srpskom timu u Plovdivu. U polufinalu jednoseda na 200 metara je bila četvrta, prva ispod crte za plasman u A finale. U B finalu je bila četvrta u vremenu 43.261.

Popodne, u kvalifikacijama jednoseda na 500 metara, u subotu veslaju mlađi seniori Marija Dostanić i Bojan Milinković, te juniori Eva Barta i Bojan Zdelar. Polufinala i finala ovih disciplina su na programu u nedelju 29. juna.