ŠTEFANEK SVETSKI VICAŠAMPION

Last Updated: 28/10/2018Autor

RVANJE

Davor Štefanek je drugi na planeti! Sjajni reprezentativac Srbije osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom u Budimpešti, pošto je u finalu u kategorije do 67 kilograma poražen od Rusa Artema Surkova (0:7). Do finala Štefanek je bio neumoljiv. Sve protivnike je potukao do nogu, i pritom nije izgubio nijedan poen, tako da su redom padali Hrvat Danijela Janečića (9:0), Hung Đing (10:0) iz Kineskog Tajpeha, Danac Frederik Bjerehus (4:0) i Poljak Ževorž Sahakjan (8:0). Na kraju, Surkov se okitio prvim svetskim zlatom, a prethodno je dva puta bio najbolji na evropskim šampionatima.

Ovo je Štefaneku treća medalja sa svetskih šampionata, nakon zlata iz Taškenta 2014. i bronze u Las Vegasu 2015. godine. Najveći uspeh ostvario je osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru 2016. Poraz je doživeo još jedan naš predstavnik, Kristijan Fris. On je ostao bez medalje u kategoriji do 60 kilograma, pošto je u borbi za treće mesto poražen od Kineza Sailikea Valihana 9:0.

Takođe, Gruzijac Mihajl Kajaja, koji nastupa za Srbiju, nije uspeo da stigne do finala u kategoriji do 97 kilograma. Poražen je u polufinalu od Bugarina Kirila Milenova (0:3), tako da će se boriti za bronzu.

(Izvor, foto www.novosti.rs)