It seams that you haven't connected with your Twitter account
18 May, 2022
PočetnaVesti naslovnaŠTEFANEK SVETSKI VICAŠAMPION

ŠTEFANEK SVETSKI VICAŠAMPION

RVANJE

Davor Štefanek je drugi na planeti! Sjajni reprezentativac Srbije osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom u Budimpešti, pošto je u finalu u kategorije do 67 kilograma poražen od Rusa Artema Surkova (0:7). Do finala Štefanek je bio neumoljiv. Sve protivnike je potukao do nogu, i pritom nije izgubio nijedan poen, tako da su redom padali Hrvat Danijela Janečića (9:0), Hung Đing (10:0) iz Kineskog Tajpeha, Danac Frederik Bjerehus (4:0) i Poljak Ževorž Sahakjan (8:0). Na kraju, Surkov se okitio prvim svetskim zlatom, a prethodno je dva puta bio najbolji na evropskim šampionatima.

Ovo je Štefaneku treća medalja sa svetskih šampionata, nakon zlata iz Taškenta 2014. i bronze u Las Vegasu 2015. godine. Najveći uspeh ostvario je osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru 2016. Poraz je doživeo još jedan naš predstavnik, Kristijan Fris. On je ostao bez medalje u kategoriji do 60 kilograma, pošto je u borbi za treće mesto poražen od Kineza Sailikea Valihana 9:0.

Takođe, Gruzijac Mihajl Kajaja, koji nastupa za Srbiju, nije uspeo da stigne do finala u kategoriji do 97 kilograma. Poražen je u polufinalu od Bugarina Kirila Milenova (0:3), tako da će se boriti za bronzu.

(Izvor, foto www.novosti.rs)