„STAZA NE PRIZNAJE TITULE“

Last Updated: 21/06/2017Autor

DOGAĐAJI

U organizaciji Beogradskog trkačkog kluba i sajta Trčanje.rs uz podršku Sekreatijata za sport i omladinu i Saveza za rekreaciju i fitnes Beograda, na Sava Promenadi ispred BW Residences, u četvrtak 22. juna, od 19 časova startovaće druga po redu poslovna timska trka Belgrade Business Run. Ove godine trka će biti humanitarnog karaktera, jer će 819 ljubitelja rekreacije iz 124 preduzeća trčati sa višim ciljem – da prikupe sredstva za kupovinu ultrazvučnog kolor dopler aparata, namenjenog za dijagnostiku uroloških problema kod beba i dece.

„Naš slogan je ’Staza ne priznaje titule’. Ovde svako može biti šampion i izaći na crtu čak i svom šefu! Timovi su mešoviti, a takmičari će svojim učešćem kreirati nezaboravan dan posvećen plemenitom cilju i timskom duhu“,rekao je direktor trke i tvorac sajta Trčanje.rs, Veroljub Zmijanac.

Ovogodišnja trka je internacionalnog karaktera, pa će se beogradskim preduzećima u trci zadovoljstva od pet kilometara pridružiti i više od 30 stranaca zaposlenih u domaćim firmama. Čak 273 mešovita tima sastavljenih od po tri člana dokazaće da „fer plej“ predstavlja stub dobrog poslovanja, a trka će zaposlenima poslužiti za druženje na otvorenom, gde će u opuštenoj atmosferi, posle napornog radnog dana provesti kvalitetno vreme sa svojim kolegama, dok će istovremeno pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Pobednik trke biće tim koji ima najmanje zbirno vreme za sva tri člana, a nagrada za prvo mesto biće vikend na Zlatiboru, dok će robne nagrade partnera biti dodeljene najbržoj trkačici i najbržem trkaču pojedinačno. Takođe, nagrada će pripasti i najbrojnijem preduzeću, kao i timovima sa najboljim navijačima ili najkreativnijom fotografijom. Nakon trke, druženje učesnika će se nastaviti uz osveženje i večeru, dok će od 20 časova za dobru atmosferu i kvalitetan muzički program biti zadužen Euterpa bend.

Humanitarni aspekt trke podržao je Rotary klub Zemun, dugogodišnji pokrovitelj udruženja dece bubrežnih bolesnika i transplantiranih osoba „Sve za osmeh“. Sav prihod koji zainteresovani mogu da doniraju na licu mesta na štandu Rotary kluba Zemun ili uplatom sredstava na njihov račun, biće iskorišćen za kupovinu ultrazvučnog kolor dopler aparata, kao svojevrsnog poklona udruženja „Sve za osmeh“ Dečijoj Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj, gde se leče deca bubrežni bolesnici i deca koja čekaju na transplantaciju bubrega.