STARTUJE BOKSERSKA LIGE SRBIJE 2018/19

Last Updated: 17/10/2018Autor

BOKS

Srpski boks je u velikoj ekspanziji! I dok se reprezentativci, kako seniori, tako i juniori, vraćaju kući okićeni sveže iskovanim medaljama, na domaćem terenu tek se zahutavaju velike priče iz ringa koje će nam iznedriti Bokserka liga Srbije. Nadahnuti i inspirisani za najviše ciljeve, najbolji bokseri Srbije kreću u ligaško boks takmičenje koje startuje derbijem I kola, 18. oktobra 2018. u Valjevu kada će se sudariti ekipa domaćeg Metalca i tradicionalnog ljutog rivala iz Loznice. Mečeve će u direktnom televizijskom prenosu emitovati TV Arena, kao i svaki derbi narednih deset kola koliko je planirano za dvokružni sistem lige. Ostali mečevi I Kola Bokserske Lige 2018/19 su: Niš: BK “Naissus” Niš vs BK “Radnički “ Beograd, Novi Sad: BK “Vojvodina” vs BK “Radnički” Kragujevac

Bokserska liga Srbije najavljena je konferencijom za medije koja je održana u TC Rajićeva u Beogradu (butik Rancco)  gde su se medijima predstavili mladi asovi srpskog boksa, među kojima i Đorđe Bujišić koji je nedavno osvojio srebro na elitnom takmičenju „Zlatni pojas“ u Rumuniji.

„Nakon 15 godina ligaško takmičenje ugledaće svetlost dana na radost nas ljubitelja plemenite veštine, kako boksera, bokserskih radnika, tako i svih poklonika ovog sporta. Šest klubova okupilo je najbolje boksere Srbije koji će odmeriti snage u osam težinskih kategorija, dok će se Ekipni šampion znati u maju kada je planiran završetak Bokserske lige Srbije. Zadovoljstvo da otvore ovu lepu boks priču imaju bokseri Metalca iz Valjeva i njihovi gosti iz Loznice. Krećemo spektaklom, a verujemo da će tako biti i na kraju ovog ligaškog takmičenja. Žar, energija, i želja za pobedom su ogromni među svim bokserima, što nam garantuje i sjajne borbe, visoki nivo boksa i partije koje će doneti užitak publici, kako onoj koja bude uživo pratila mečeve, tako i svima koji budu pratili mečeve preko malih TV ekrana na TV Arena. Bokserka liga Srbije 2018/19 predstaviće nam mlade snage boksa naše zemlje, momke koji krče svoje boks gore na putu ka najvišim ciljevima, kako na domaćoj, tako i međunarodnoj sceni. Uživajmo u čarima ovog sporta“– rekao je direktor Bokserske Lige Srbije Nikola Milinković.

Konferenciji su prisustvovali i mladi asovi boksa Srbije, akteri budućih ligaških okršaja: Petar Stošić ( BK Naissus, Niš), Đorđe Bujišić (BK Radnički, Beograd), Stefan Panić (BK Loznica), Aleksa Mitić (BK Naissus, Niš), Veljko Gligorić (BK Vojvodina, Novi Sad) i Slobodan Jovanović (BK Radnički, Kragujevac).

„Bokserska liga nas je sve motivisala. Ozbiljno se pripremamo da dokažemo snagu i kvalitet, ozbiljno radimo na tome da dođemo do zacrtanog cilja, a to je osvajanje titule Ekipnog šampiona Srbije.  Spremni smo i jedva čekamo da mečevi krenu, da proradi adrenalin. U ovoj Ligi znamo svi nema slabih boraca, svi smo sjajni udarači, u formi smo, obećavamo sjajne borbe koje će se dugo prepričavati među ljubiteljima boksa“ – rekao je niški bokserski as Petar Stošić (BK Naissus).