STARTOVALO POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE U BOKSU 2018.

Last Updated: 21/02/2018Autor

BOKS

Kvalifikacionim mečevima počeo je šampionat Srbije u boksu 2018 (pojedinačno) u Jagodini u hali Jassa.  Pre samih borbi održano je zvanično vaganje boksera u hotelu Alfa. Pojedinačno prvenstvo 2018. u Jagodini okupilo je veliki broj takmičara, preko 150 u svim kategorijama. Pozitivna takmičarska energija, bokserske ekipe iz cele Srbije govore da boks u Srbiji  ponovo ima onaj sjaj koji ga je krasio u starim dobrim vremenima, kada ovaj sport nije bio na marginama, već jedan od vodećih u našoj zemlji. Organizator šampionata je Bokserski savez Srbije sa generalnim sponzorom kompanijom Telekom Srbije, dok je pokrovitelj grad Jagodina. Finalne borbe kreću 24. februara u 18.30 časova, tv prenos počinje u 19:00 časova na TV Sportklub 3, čime će cela bivša Jugoslavija imati priliku da uživa u borbama najboljih boksera iz Srbije.

Jagodina je u bivšoj Jugoslaviji bila poznat klub, čuven po Jeliću, Omeroviću i braći Konovalov, a danas je ponovo u žiži dešavanja u bokserskom sportu. Posebnu pažnju domaće publike privlači učešće svetskog šampiona u kik-boksu, Jagodinca Aleksandra Konovalova.

„Otac i stric su čuvena imena u boksu bivše Jugoslavije, tako da od malih nogu imam žeju da budem šampion u boksu. Iako sam aktuelni šampion sveta u kik-boksu, ovo je za mene novi izazov, poštujem protivnike, ali me zanima samo zlato na prvenstvu Srbije u boksu i ulazak u reprezentaciju. Trenirao sam dva puta dnevno puna dva meseca i verujem da ću biti novi šampion Srbije u velter kategoriji. Dodatna snaga je domaća publika, koja me je uvek pratila i bodrila tokom mečeva“ ističe Aleksandar Konovalov.

Pored Konovalova, boksovaće i Nenad Pagonis, čuveni kik bokser, takođe svetski šampion, što govori o velikom interesovanju za ovo prvenstvo. Nakon Pojedinačnog prvenstva Srbije 2018, najbolje boksere očekuje meč protiv Slovenije koji će biti održan u Lazarevcu 3. marta, nakon čega srpski reprezentativci nastavljaju pripreme za Evropski šampionat u Rumuniji.