STAROVIĆEVA U FINALU K1 500, MICIĆ SE U SREDU BORI ZA ZLATO

Last Updated: 26/06/2019Autor

Na Evropskim igrama u Minsku kajakašica Milica Starović plasirala se kao prvoplasirana iz svoje kvalifikacione grupe, sa ukupno drugim vremenom kvalifikacija, direktno u finale discipline k1 500m koja je na rasporedu 27. juna u 10.10 (po lokalnom vremenu). U disciplini k2 500 Marija Dostanić i Kristina Bedeč kao ni Milenko Zorić i Stefan Vekić na k2 1000 nisu uspeli da se kroz polufinala izbore plasman u finala svojih disciplina. Danas će Milica Starović nastuiti i u kvalifikacijama k1 200m, kao i Marko Dragosavljević u muškoj konkurenciji.

Stevan Micić, rvač slobodnim stilom boriće se danas u finalu kategorije -57kg. On je u polufinalu savladao Ukrajinca Markovych Tarasa sa 7:4. U borbi za zlatnu medalju boriće se sa Amiraslanov Mahirom iz Azerbejdžana, a finale je na rasporedu 26.juna u 18:50 (po lokalnom vremenu).

“Zadovoljan kako sam se borio. On je bio veoma fleksibilan protivnik. U par navrata sam mislio da sam osvojio poene kada ih sudija nije dosudio, ali nisam dozvolio da me to poremeti. Sutra je borba za zlato. Sigurno će biti težak meč. U svakom sučaju srećan sam što sam osvojio medalju za Srbiju i nadam se da će biti zlato,”rekao je Micić nakon polufinala.

Džudo mix tim Srbije nije uspeo da se kroz repasaž izbori za borbu za medalju. Usled povreda naš tim je u startu bio brojčano oslabljen. Već u 1/8 finala nastupili su bez takmičara u kategoriji -90kg zbog povreda koje su prethodnog dana zadobili Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj, da bi nakon pobede nad Poljskom od 4:3 i plasmana u 1/4 finale ostali i bez Anje Obradović u kategoriji -70kg.  Znatno oslabljeni, u repasažu protiv tima Austrije, nisu uspeli da se izbore da uđu u borbu za medalju.

Bokser Aleksandar Konovalov nije uspeo da se plasira u ¼ finale na Evropskim igrama u Minsku pošto je poražen rezultatom 5:0 od Poljaka Damiana Durkača.

„Nažalost, Poljak me je uveo u njegov stil borbe. Iskreno nezadovoljan sam kako sam bokovao jer  znam da mogu mnogo bolje. On je mnogo iskusniji od mene. Nadam se da je bokserska karijera tek ispred mene i nadam se da ću u budućnosti imati prilku da Srbiji donesem medalju sa nekog svetskog ili evropskog prvenstva,“ rekao je Aleksandar Konovalov nakon poraza u 1/8 finala.