BASKETAŠI PRVI IZAŠLI NA BORILIŠTA U MINSKU

Last Updated: 22/06/2019Autor

Prvog takmičarskog dana na Evropskim igrama u Minsku na teren su izašli basketaši i basketašice, streličar Ognjen Nedeljković i dvojica boksera iz tima Srbije.  Muški tim u basketu 3 na 3 startovao je turnir prvom pobedom u grupnoj fazi. Savladana je Andora rezultatom 22:8. Nakon prvih par minuta u kojima je protivnik čak došao i do minimalnog vođstva, ekipa iz Srbije preuzela je stvar u svoje ruke i meč više nego ubedljivo privela kraju.

„Nikad nije lako ući u prvu utakmicu na turniru. Ne vezano od toga ko je protivnik, mi smo odigrali  najače što smo mogli,“ rekao je Lazar Rašićkoji je bio najefikasniji u našem timu sa upisanih 12 poena.

„Malo nam je trebalo dok smo se privikli na ambijent i na koševe, jesmo trenirali, ali drugačije je kad se izađe na teren i krene partija, posebno što nas trojica inače igramo zajedno, ali Ždero nam je ipak novi saigrač. Iako se godinama poznajemo, druga je priča na terenu,“ rekao je Marko Dugošija.

Sutra naši momci igraju još dva meča grupne faze u kojima će se susrsti sa selekcijom Poljske i Rumunije. „Bitno je da smo danas pobedili i da smo ušli dovoljno jako. Sutra nas očekuju Poljska i Rumunija. Ozbiljni su protivnici i čeka nas teži dan, ali verujem da možemo da pobedimo i jedne i druge i da jesmo kvalitetniji i od jednih i od drugih,“ smatra Nikola Vuković.

„Pristupili smo ovom meču na način na koji želimo da pristuimo celom turniru i mislim da je to pravi put kako doći do jedne od medalja,“ rekao je Marko Ždero koji će večeras na ceremoniji otvaranja Igara nositi zastavu Srbije, „Zagrejali smo se dobro za zastavu večeras. Osećaj je svakako sjajan. Rekao bih da je to zasluga svih nas koji 6 godinama unazad igramo basket i redovno Srbiji donosimo medalje. Hvala na ukazanoj časti.“

U prvom meču grupne faze naše devojke poražene su od Ruske reprezentacije u basketu 3 na 3 rezultatom 15:9. „Znale smo da su dobro uigrana ekipa. Nametnule su svoj ritam od početka meča. Mi nismo uspele da se izborimo sa tim. Sad glavu gore i idemo dalje. Sutra nas čekaju još dva meča, dve dobre ekipe Italija i domaćin Belorusija,“ rekla je nakon meča Jefimija Karakašević.