STAROVIĆEVA PRVA ISPOD CRTE ZA POSTOLJE

Last Updated: 28/06/2019Autor

Kajakašica Milica Starović nastupila je u dva finala na Evropskim igrama u Minsku. U finalu jednoseda na 500 metara zauzela je četvrto mesto, dok je na 200m bila 7.

„Ponovo četvrta. Koliko sam puta bila 4. na Evropskim prvenstvima trebalo bi i da sam se navikla, ali svaki put baš teško pada. U principu nemam za čime da žalim jer sam odveslala maksimalno, svaki zaveslaj je bio na svom mestu i to je to od mene u ovom trenutku,” a na temu finala jednoseda na 200m rekla je, “Kada je u pitanju finale trke na 200m ja uvek kažem da je sve moguće. Mnogo je brza i kratka trka. Hiljaditi deo sekunde presuđuje. Danas je bilo ovako. Znamo na čemu bi trebalo da radimo i idemo dalje,” zaključila je Starović.

Zlatnu medalju u disciplini k1 500 osvojila je domaća takmičarka Volha Hudženka, srebro je pripalo Danuti Kozak iz Mađarske, a bronza Dankinji Emi Jorgensen. U finalu trke na 200m prva je bila Dankinja Joergensen Ema, druga Kozak Danuta iz Mađarske, a treća Walczykiewicz Marta.

Marko Dragosavljević zauzeo je 7. mesto u B finalu jednoseda na 200m, ali danas mu je uručena bronzana medalja sa I Evropskih igara održanih u Bakuu 2015. godine nakon ustanovljenog doping prekršaja tada prvoplasiranog takmičara.

„U Bakuu sam bio četvrti, odnosno delio sam četvrto mesto, ali se ispostavilo da je tada prvoplasirani bio dopingovan. Naknadano je utvrđeno. Jesmo na to dugo čekali, ali drago mi je što je na kraju pravda pobedila i što je bronza iz Bakua ipak u mojim rukama,“ rekao je Marko pošto je mu je určena bronza sa I Evropskih igara. Medalje je uručio generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

Kristina Bedeč zauzela je 5. mesto u trci jednoseda na 5000m. Domaća takmičarka Litvinčuk Mariana bila je prva, drugo mesto zauzela je Mađarica Bodonji Dora, a treće Slovakinja Petrušova Mariana.