STANKOVIĆEVOJ ZLATO, BOGANOVIĆEVOJ SREBRO U EGIPTU

Last Updated: 25/02/2018Autor

TEKVODNO

Vanja Stanković (do 49kg) je osvojila zlatnu medalju na turniru G2 kategorije u Egiptu, dok je Tijana Bogdanović (do 53kg) osvojila srebrnu medalju! Vanja je ujedno proglašena za najbolju takmičarku turnira! Damir Fejzić (do 74kg) je na žalost zaustavljen u drugom kolu.

-Jako sam zadovoljan postignutim rezultatima. U ovoj fazi priprema za Evropsko seniorsko prvenstvo ove godine, ovo je sasvim dobar rezultat. Više od rezultata me raduju neke stvari koje smo ispravili u odnosu na prošlo takmičenje – objasnio je Dragan Jović.

Vanja je na startu bila slobodna kao prvi nosilac, zatim je pobedila Šinel iz Švajcarske, u drugom kolu je bila bolja Vijetnamku Trijong, dok je u finalu savladala Kazahtanku Jesbergenovu.

-Veoma sam zadovoljna svojim današnjim nastupom. Polufinale i finale su bile jako zahtevne borbe, pogotovu polufinalna jer sam prošli put izgubila od te protivnice. Srećna sam zbog rezultata a i zbog osvojenih 20 bodova na ovom takmicenju – rekla je Vanja.

Tijana je bila bolja od Nemice Leonhart, zatim I od Nemice Nothaft, dok je u polufinalu savladala svetsku prvakinju, Turkinju Agris! U finalu je za dlaku izgubila od Tarvide iz Letonije.

-Ponovo sam osvojila srebrnu medalju ali sam i ponovo zadovoljna kako sam radila, bila sam bez stresa i probala nove stvari. Prve dve borbe su mi bile sa Nemicama, polufinale sa Turkinjom, svetskom prvakinjom, i finale sa Litvankom. Sledeći turnir nam je Evropsko prvenstvo tako da su nam ovi turniri jako značili – istakla je Tijana.