STANKOVIĆEVOJ SREBRO NA EGIPAT OPEN TURNIRU

Last Updated: 23/02/2019Autor

TEKVONDO

Vanja Stanković (do 49kg) osvojila je srebrnu medalju na G2 turniru Egipat Open i samim tim obezbedila novih 12 bodova za svetsku i olimpijsku listu! Vanja je bila slobodno na startu kao drugi nosilac, zatim je pobedila odličnu Ukrajinku Irinu Romaldonovu, u polufinalu je bila bolja od Kazahstanke Anur Jesbergerove. Na žalost, u finalu je izgubila od Hrvatice Kristine Tomić.

-Ovo je treći turnir od početka godine i ujedno treća medalja za Vanju. Njena forma se polake diže i za svetsko prvenstvo bi trebalo da bude na vrhu. Odlična je bila u svim borbama pa i u finalnoj. Neke stvari smo izvukli kao dobre za nas iz ovog poraza u finalu i odmah ćemo reagovati na to. Ostali članovi tima su bili takođe na visini zadatka.  Aleksandra kao i Dmitrij su izgubili u četvrtfinalima, ali nadam se boljem rezultatu za njih na US Open turniru na koji putujemo već sledeće nedelje – rekao je Dragan Jović.

Joviću su na turniru uručene tri nagarde ispred turnira i njihove federacije – zahvalnost zbog predanog rada sa Hedajom Malek, bronzanom na OI 2016. godine, poreklom iz Egipta koja već nekoliko meseci trenira u Beogradu u TK Galeb. Iako je očekivala zlato, Vanja je svesna da je njen cilj da bude u vrhunskoj formi u maju kada se putuje na Svetsko prvenstvo u Mančester gde brani zlatnu medalju.

-Ovo je još jedan u nizu turnira do svetskog prvenstva i sjajna provera. Zadovoljna sam današnjim borbama i rezultatom i nadam se još boljem uspehu na takmičenjima koja slede. Sledeće nedelje putujemo na US Open, još jedan turnir G2 kategorije gde ćemo imati priliku da skupimo nove bodove za svetsku i olimpijski listu – istakla je Stankovićeva.

Dmitrij Nagaev (do 58kg) i Aleksandra Radmilović (do 57kg) poraženi su u četvrtfinalnim mečevima. Poslednjeg dana turnira, na tatami izlaze Tijana Bogdanović (-53kg), Nađa Savković (-62kg), Milica Mandić (-73kg), kao i Nadica Božanić (-62kg) iz TK Imperijum.