It seams that you haven't connected with your Twitter account
22 September, 2023
PočetnaVesti naslovnaSTANKOVIĆEVOJ SREBRO NA EGIPAT OPEN TURNIRU

STANKOVIĆEVOJ SREBRO NA EGIPAT OPEN TURNIRU

TEKVONDO

Vanja Stanković (do 49kg) osvojila je srebrnu medalju na G2 turniru Egipat Open i samim tim obezbedila novih 12 bodova za svetsku i olimpijsku listu! Vanja je bila slobodno na startu kao drugi nosilac, zatim je pobedila odličnu Ukrajinku Irinu Romaldonovu, u polufinalu je bila bolja od Kazahstanke Anur Jesbergerove. Na žalost, u finalu je izgubila od Hrvatice Kristine Tomić.

-Ovo je treći turnir od početka godine i ujedno treća medalja za Vanju. Njena forma se polake diže i za svetsko prvenstvo bi trebalo da bude na vrhu. Odlična je bila u svim borbama pa i u finalnoj. Neke stvari smo izvukli kao dobre za nas iz ovog poraza u finalu i odmah ćemo reagovati na to. Ostali članovi tima su bili takođe na visini zadatka.  Aleksandra kao i Dmitrij su izgubili u četvrtfinalima, ali nadam se boljem rezultatu za njih na US Open turniru na koji putujemo već sledeće nedelje – rekao je Dragan Jović.

Joviću su na turniru uručene tri nagarde ispred turnira i njihove federacije – zahvalnost zbog predanog rada sa Hedajom Malek, bronzanom na OI 2016. godine, poreklom iz Egipta koja već nekoliko meseci trenira u Beogradu u TK Galeb. Iako je očekivala zlato, Vanja je svesna da je njen cilj da bude u vrhunskoj formi u maju kada se putuje na Svetsko prvenstvo u Mančester gde brani zlatnu medalju.

-Ovo je još jedan u nizu turnira do svetskog prvenstva i sjajna provera. Zadovoljna sam današnjim borbama i rezultatom i nadam se još boljem uspehu na takmičenjima koja slede. Sledeće nedelje putujemo na US Open, još jedan turnir G2 kategorije gde ćemo imati priliku da skupimo nove bodove za svetsku i olimpijski listu – istakla je Stankovićeva.

Dmitrij Nagaev (do 58kg) i Aleksandra Radmilović (do 57kg) poraženi su u četvrtfinalnim mečevima. Poslednjeg dana turnira, na tatami izlaze Tijana Bogdanović (-53kg), Nađa Savković (-62kg), Milica Mandić (-73kg), kao i Nadica Božanić (-62kg) iz TK Imperijum.