SRPSKI TIM PUŠKOM U BORBI ZA DRUGO MESTO

Last Updated: 18/05/2019Autor

Srpska reprezentacija vazdušnom puškom je prvog dana kvalifikacionog turnira Regiona  „Istok“ Evropske lige mladih u Novom Sadu (strelci od 14 do 18 godina) zabeležila trijumf i poraz, dok je selekcija pištoljem posle dva kola bez bodova. Naš tim puškom je izgubio od Rusije, a pobedio Hrvatsku. U nedelju se sastaje sa Ukrajinom, u duelu koji je presudan za drugu poziciju u grupi. Pobednik će osvojiti drugo mesto i plasirati se na finalni turnir, koji će u oktobru biti održan u Budimpešti. Rusija je već obezbedila „vizu“ za završno takmičenje.

Srpska selekcija pištoljem je poražena od Rusije i Hrvatske, a u nedelju će odmeriti snage sa velikim favoritom Ukrajinom. U slučaju da iznenade Ukrajince, srpski strelci će sačuvati šansu da, eventualno, kao najbolja trećeplasirana selekcija sa tri regionalna turnira prođu dalje.

U prvom kolu turnira puškom Srbija  se sastala sa Rusijom. Za našu zemlju su se takmičili Teodora Vukojević, Kristina Lazarević, Marko Ivanović i Đorđe Savić. U Evropskoj ligi mladih svaki strelac ima direktnog rivala u protivničkoj ekipi.  Posle  svake od četiri serije od po deset metaka, takmičar sa boljim rezultatom osvaja dva boda, ukoliko je nerešeno svakom ide po bod.

Posle tri serije od po 10 dijabola rezultat meča Srbija – Rusija je bio 12:12.U odlučujućoj, četvrtoj seriji, u sva četiri pojedinačna duela presudile su nijanse, ali Rusija je bila uspešnija, osvojila šest bodova za ukupan trijumf 18:14.

Srbija je u drugom meču odmerila snage sa Hrvatskom. Kolo sreće se ovaj put okrenulo na stranu našeg tima, koji je bio u istom sastavu kao i protiv Rusije. Rivali su bili izjednačeni posle treće serije – 12:12. Srbija je u završnih deset hitaca bila bolja i slavila pobedu od 18:14.

Rusija je prvog dana ostvarila obe pobede i obezbedila mesto na završnom turniru, Ukrajina i Srbija imaju po jedan trijumf, a na začelju, bez pobede je Hrvatska.

U oba današnja meča za srpski tim pištoljem gađali su Jelena Todorović, Jovana Todorović, Dušan Bojić i Uroš Ivanovski.  U prvom kolu naši mladi strelci su poraženi od Rusije (11:21), dok ih je u drugom kolu nadmašila Hrvatska (13:19). Ukrajina se plasirala dalje, a Rusija i Hrvatska se bore za drugo mesto.

Puška

Prvo kolo: Srbija – Rusija 14:18 u poenima (Teodora Vukojević – Elizaveta Sisoeva 4:4, Kristina Lazarević – Anton Tovarnov 2:6, Marko Ivanović – Matvej Potapov 4:4, Đorđe Savić – Olga Ščerbakova 4:4), Ukrajina – Hrvatska 20:12.

Drugo kolo: Ukrajina – Rusija 16:16 (raspucavanje 0:3), Srbija – Hrvatska 18:14 (Teodora Vukojević – Estera Herceg 4:4, Kristina Lazarević – Josip Sikavica 4:4, Marko Ivanović – Amadea Urbas 2:6, Đorđe Savić – Tin Zivčić 8:0).

Plasman: 1. Rusija 2 pobede, 2. Ukrajina 1 pobeda (36 poena), 3. Srbija 1 (32), 4. Hrvatska bez pobede.

Pištolj

Prvo kolo: Hrvatska – Ukrajina 2:30, Rusija – Srbija 21:11 (Danil Mitin – Jelena Todorović 5:3, Valerija Gogoljeva – Jovana Todorović 4:4, Aleksandr Kondrašin – Dušan Bojić 6:2, Ana Asmočik – Uroš Ivanovski 6:2).

Drugo kolo: Hrvatska – Srbija 19:13 (Martin Jozić – Jelena Todorović 7:1, Maja Kuzman – Jovana Todorović 5:3, Vlatka Cubelić – Dušan Bojić 2:6, Ivor Topić Cajko – Uroš Ivanovski 5:3), Rusija – Ukrajina 15:17.

Plasman: 1. Ukrajina 2 pobede, 2. Rusija 1 pobeda (36), 3. Hrvatska 1 pobeda (21), 4. Srbija bez pobeda.