SRPSKI TIM PUN SAMOPOUZDANJA

Last Updated: 15/08/2019Autor

Novi Sad će u naredna tri dana biti domaćin još jednog velikog međunarodnog badminton događaja. Na Balkanskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Sportskom centru “Slana Bara“ na Klisi od 16. do 18. avgusta 2019. za ekipne i pojedinačne titule boriće se predstavnici sedam zemalja – Turske, Bugarske, Rumunije, Grčke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Reprezentaciju Srbije u ekipnom delu šampionata, na kojem će pokušati da odbrani titulu do koje je stigla prošle godine, činiće Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Aleksandar Jovičić, Viktor Petrović, Sara Lončar, Anđela Vitman, Sanja Perić i Nina Bogdanović. Pored pomenutih takmičara koji će nastupiti u ekipnom delu prvenstva, za odličja u pojedinačnim konkurencijama će se boriti i Igor Jovanović, Vanja Rašeta, Miloš Dmitrović, Uglješa Mihajlović, Mihajilo Vig, Petar Radonić, Marija Samardžija, Maša Aleksić i Miona Filipović. Srpski tim će na ovom prvenstvu biti predvođen stručnim štabom u sastavu: Milan Barbir, Dragan Antić i Nikola Mijačić.

Balkansko prvenstvu za igrače do 17 godina se održava u organizaciji Badminton saveza Srbije, Badminton saveza Vojvodine i Badminton kluba ‘’Novi Sad’’, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Novog Sada. Takmičenje za ekipni plasman počinje u petak, 16. avgusta i završava se u subotu, 17. avgusta posle čega će uslediti pojedinačno prvenstvo koje će se završiti u nedelju, 18. avgusta, polufinalnim i finalnim mečevima u svih pet takmičarskih konkurencija.

“Balkanijada u Novom Sadu je poslednja provera pred predstojeće Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina, koje će krajem avgusta i početkom septembra biti održano u Poljskoj. S tim u vezi predstojeće takmičenje maksimalno ćemo iskoristiti za fino podešavanje forme. Iako nema rezultatskog pritiska potpuno je objektivno da naši takmičari u duelima sa vršnjacima sa Balkana potvrde klasu i kvalitet koji poseduju. Mislim da smo kao ekipa puni samopouzdanja i da su momci i devojke koji nas predstavljaju zasluženo jedan od nekoliko najboljih timova u Evropi u svom uzrastu. Verujem da će se dobar rezultat na ovoj Balkanijadi preneti i na dobar rezultat na Evropskom prvenstvu i jedva čekamo da sve počne”, kazao je glavni trener reprezentacija, Milan Barbir.

Podršku Balkanskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Novom Sadu pružile su i sponzorske kompanije “Yonex“, “Tin šped“, “Ledeni Kvas“, “Eurobank“, “Integraltechnic“, “Zlatiborac“, “Minaqua“, “Boreas Travel“, “Siboasi“ i “Koka Plus“.