SRPSKI SPORTISTI U MALMEU

Last Updated: 08/02/2018Autor

SPORT I REKREACIJA OSOBA SA INVALIDITETOM

Ovog vikenda grad Malme u Švedskoj biće domaćin najmasovnije, posle paraolimijskih igara, sportske smotre osoba sa invaliditetom koja se održava već 42 godine i okuplja blizu 3.000 učesnika iz više od 20 zemalja iz svih delova sveta.

Već nekoliko godina redovni učesnici „Malme – open“ su i sportisti sa invaliditetom iz našeg Glavnog grada – sutra će, u petak 09.februara, na put krenuti 13 naših predstavnika i 4 pratilaca koji će nas u naredna dva dana koliko traju takmičenja predstavljati u 4 sportske discipline – stoni tenis, atletika, mali fudbal i boćanje. Već smo naučili da nas naši mladi raduju svojim uspesima pa iako je u pitanju izuzetno jaka konkurencija sigurni smo da će oni dati sve od sebe ali i steći dragocena nova znanja, iskustva i poznanstva. Inače, najbrojniji u ovoj skromnoj ekspediciji su korisnici usluga ustanove Doma za decu i mlade iz Sremčice pa tako u fudbalu nastupa upravo njihova ekipa.

Organizator učešća naših takmičara je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a njihovo učešće omogućeno je zahvaljujući razumevanju i podršci koju pruža Grad Beograd preko  Sekretarijata za sport i omladinu.