It seams that you haven't connected with your Twitter account
27 February, 2024
PočetnaVesti naslovnaSRPSKI FUDBALERI SAZNALI RIVALE NA PUTU KA EP 2020.

SRPSKI FUDBALERI SAZNALI RIVALE NA PUTU KA EP 2020.

FUDBAL

Voljom žreba koji je održan u Dablinu, reprezentacija Srbije nalazi se u Grupi B kvalifikacija za EURO 2020. zajedno sa aktuelnim prvakom Evrope, Portugalom, zatim Ukrajinom, Litvanijom i Luksemburgom. Kvalifikacije počinju u martu iduće godine i završavaju se u novembru 2019. Po dve selekcije iz 10 grupa obezbediće plasman na EURO 2020, a preostala četiri učesnika biće pobednici plej-ofa u Ligi nacija.

EURO u 12 gradova širom Evrope biće jubilarni šampionat, jer se održava u godini 60. rođendana, a domaćini će biti Rim, Minhen, Dablin, Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Sankt Petersburg, Glazgov i London gde će se igrati polufinalni, odnosno finalni duel.

Darko Kovačević, sportski direktor

-Imamo solidnu grupu, rekao bih ujednačenu kada se radi o prve tri selekcije. Možda je Portugal favorit na papiru, ali isto tako smatram da možemo da pobedimo i Portugal i Ukrajinu. I da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Važno je da u svaki meć uđemo maksimalno ozbiljno, jer imamo kvalitet da ostvarimo cilj.

Mladen Krstajić, selektor

-Možemo da budemo zadovoljni. Grupa možda nije toliko atraktivna, ali svakako je dobra, jaka i neizvesna. Portugal kao nosilac grupe i aktuelni prvak Evrope, odosno Ukrajina i mi, selekcije su koje će se boriti za dva mesta koje vode na EURO.

Aleksandar Kolarov, kapiten

-Zadovoljni smo žrebom. Portugal je favorit,Ukrajina i mi smo sličnog kvaliteta, a Litvanija i Luksemburg kreću iz malo nezgodnije pozicije. Borićemo se sa Ukrajinom i Portugalom za prva dva mesta, bez namere da potcenimo Luksemburg i Litvaniju koje takodje imaju svoj kvalitet. Moramo dobro da se pripremimo jer se kvalifikacije održavaju praktično u svega nekoliko meseci.

GRUPA A: Engleska, Češka, Bugarska, Crna Gora, Kosovo

GRUPA B: Portugalija, Ukrajina, Srbija, Litvanija, Luksemburg

GRUPA C: Holandija, Nemačka, Severna Irska, Estonija, Belorusija

GRUPA D: Švajcarska, Danska, Republika Irska, Gruzija, Girbaltar

GRUPA E: Hrvatska, Vels, Slovačka, Mađarska, Azerbejdžan

GRUPA F: Španija, Švedska, Norveška, Rumunija, Farska Ostrva, Malta

GRUPA G: Poljska, Austrija, Izrael, Slovenija, Makedonija, Letonija

GRUPA H: Francuska, Island, Turska, Albanija, Moldavija, Andora

GRUPA I: Belgija, Rusija, Škotska, Kipar, Kazahstan, San Marino

GRUPA J: Italija, Bosna i Hercegovina, Finska, Grčka, Jermenija, Lihtenštajn