SRPSKI DERBI PRIPAO VANJI STANKOVIĆ

Last Updated: 16/10/2017Autor

TEKVONDO

Poslednjeg takmičarskog dana na turniru 16. Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open, koji se održao 14. I 15. oktobra u Hali Pionir, prema programu bile su seniorske i određene juniorske kategorije. Srpski tim je bio veoma zadovoljavajući u obe uzrasne kategorije, budući da je pred juniorima Evropsko prvenstvo na Kipru početkom novembra, kao i Gran pri za top 32 borca sa olimpijske liste koji se održava u Londonu idućeg vikenda.

U Hali Pionir održalo se srpsko finale u kategoriji do 49 kilograma između zlatne na SP u Koreji Vanje Stanković i vicešampionke iz Rija, Tijane Bogdanović! Obe takmičarke su tokom celog dana bile sjajne, ređale su pobede ali u finalu je za dlaku bila bolja Vanja Stanković posle rezultata 8:7.

Od ostalih srpskih takmičara Ana Bajić (+73kg) je osvojila bronzanu medalju, kao i Miloš Golubović (-80kg), Đorđe Marčetić (+87kg) ali i Aleksandra Radmilović (-57kg), dok je Ivan Karajlović (-80kg) osvojio srebrnu medalju.

-Imala sam četiri teške borbe i drago mi je što sam uspela da dođem do kraja. Svaka borba je bila teška ali moram a pomenem da sam se finalu  borila sa Tijanom Bogdanović. Nas dve smo pre svega dobri prijatelji, i jedna uz drugu stalno napredujemo i ovaj put želim da joj čestitam za sjajan meč. Mislim da je ovo pre svega obema odlična priprema za Gran pri. Drago mi je što sam još jednom bila deo Galebovog Trofeja koji je još jednom dokazao da je na nivou svetskog prvenstva i po takmičarima i po organizaciji – istakla je Vanja.

Tijana je istakla da je ovo odlična provera pred odlazak u London.

-Ovaj turnir je na neki način nama bio poslednji test sparing pred odlazak na Gran pri u Londonu sledećeg vikenda. U finalu sa se borila sa Vanjom, koja je izuzetna protivnica i izgubila sam rezultatom 8:7. Ponosna sam na naš turnir, organizacija je fenomenalna. Posebno mi je drago što posle nekoliko godina opet se borim pred domaćom publikom, pred roditeljima i drugarima koji su mogli da dođu i uživo navijaju – istakla je Tijana.

Dragan Jović se osvrnuo na organizaciju turnira.

– Veoma sam zadovoljan i ove godine kako je organizovan turnir, kao i odazivom boraca koji su na najvišem nivou. Imali smo preko 1000 boraca iz oko 50 zemalja, i zadovoljan sam što mogu da kažem da je sve prošlo bez problema. Za seniore je ovo bitan turnir na kome mogu osvojiti maksimalno 10 poena za svetsku i olimpijsku listu. Trka za bodovima je uveliko počela, iako su tek ušli u olimpijski ciklus – ističe Dragan Jović, direktor turnira. – I ove godine smo pokazali da je Galebov Trofej organizovan na najvišem, svetskom nivou.

Jedan od najjačih turnira u ovom delu Evrope posetili su ambasador Koreje Ju Deđong, ambasador Irana Hosein Mola Abdolahi, predsednik OKS Božidar Maljković, Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS-a, predsednik TAS-a Dejan Burčul, dok je ispred Sportskog saveza Srbije bila stručni saradnik Darinka Timotijević kao i mnogi drugi sportski stručnjaci.

Među počasnim gostima našao se i Bratislav Đorđević, bivši proslavljeni košarkaški trener, otac legendardnog Saše Đorđevića.

Iako se olimpijska šampionka Milica Mandić nije borila oba dana je bila u Hali Pionir kako bi podržala naše borce ali i družile sa publikom.

(Foto Stefan Aleksić)