SRPSKI BOKSERI NIŽU MEDALJE NA MEĐUNARODNOJ SCENI

Last Updated: 16/10/2018Autor

BOKS

Krenulo je! Za samo godinu velikog rada, reda i posvećenosti boks u Srbiji je procvetao. Najbolji dokaz za tu konstataciju su medalje koje su u proteklih deset dana iskovali reprezentativci Srbije na međunarodnoj sceni. Posle dugog niza godina srpski bokseri počeli su da donose medalje za našu zemlju.

Led su probili seniori na čuvenom turniru u Minsku, na jednom od najjačih ex SSSR turnira, gde su osvojene dve bronze (Damjan Grmuša i Nikola Stevanović) i srebro koje je iskovao naš najbolji teškaš Vladan Babić, koji je izgubio u finalu od svetskog šampiona.

Prava senzacija u režiji srpskih boksera stiže iz ruskog grada Anapa gde je u toku Prvenstvo Evrope za juniore. Naši boks orlići već su obezbedili dve bronzane medalje (Omer Beli Ametović i Ognjen Đurđev), dok će se u finalnim borbama za zlato boriti Šapčanin Semiz Pinja Aličić i Nišlijka Nina Stajković.

Treneri i predstavnici boks saveza drugih zemalja sa velikom pažnjom su ispratili partije naših boksera, nakon borbi prilazili su našem selektoru Draganu Vasiljeviću da čestitaju na uspesima srpskog tima.

“Generacija juniora i prethodna generacija kadeta upravo su budućnost srpskog boksa. To je generacija koja može imati Olimpijskog pobednika na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu, što je veoma realno ako budemo nastavili ovako da radimo uz ovakve uslove. Nismo još završili posao ovde u Anapi, sa zadovoljstvom i srećom možemo reći da nas očekuju još dve veoma teške borbe, ali slatke borbe jer se radi o mečevima u kojima će se naši reprezentativci Pinja i Nina boriti za zlato. Imaju težak zadatak i opasne protivnike, ali su spremni su svakoga da pobede, samim tim i da postanu evropski šampioni. Sačekat ćemo mečeve, pa neka bolji pobede“ – rekao je selektor Vasiljević.