It seams that you haven't connected with your Twitter account
10 June, 2023
PočetnaVesti naslovnaSRPSKI BOKSERI NIŽU MEDALJE NA MEĐUNARODNOJ SCENI

SRPSKI BOKSERI NIŽU MEDALJE NA MEĐUNARODNOJ SCENI

BOKS

Krenulo je! Za samo godinu velikog rada, reda i posvećenosti boks u Srbiji je procvetao. Najbolji dokaz za tu konstataciju su medalje koje su u proteklih deset dana iskovali reprezentativci Srbije na međunarodnoj sceni. Posle dugog niza godina srpski bokseri počeli su da donose medalje za našu zemlju.

Led su probili seniori na čuvenom turniru u Minsku, na jednom od najjačih ex SSSR turnira, gde su osvojene dve bronze (Damjan Grmuša i Nikola Stevanović) i srebro koje je iskovao naš najbolji teškaš Vladan Babić, koji je izgubio u finalu od svetskog šampiona.

Prava senzacija u režiji srpskih boksera stiže iz ruskog grada Anapa gde je u toku Prvenstvo Evrope za juniore. Naši boks orlići već su obezbedili dve bronzane medalje (Omer Beli Ametović i Ognjen Đurđev), dok će se u finalnim borbama za zlato boriti Šapčanin Semiz Pinja Aličić i Nišlijka Nina Stajković.

Treneri i predstavnici boks saveza drugih zemalja sa velikom pažnjom su ispratili partije naših boksera, nakon borbi prilazili su našem selektoru Draganu Vasiljeviću da čestitaju na uspesima srpskog tima.

“Generacija juniora i prethodna generacija kadeta upravo su budućnost srpskog boksa. To je generacija koja može imati Olimpijskog pobednika na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu, što je veoma realno ako budemo nastavili ovako da radimo uz ovakve uslove. Nismo još završili posao ovde u Anapi, sa zadovoljstvom i srećom možemo reći da nas očekuju još dve veoma teške borbe, ali slatke borbe jer se radi o mečevima u kojima će se naši reprezentativci Pinja i Nina boriti za zlato. Imaju težak zadatak i opasne protivnike, ali su spremni su svakoga da pobede, samim tim i da postanu evropski šampioni. Sačekat ćemo mečeve, pa neka bolji pobede“ – rekao je selektor Vasiljević.