SRPSKA TROJKA NA NA FINALNOM GRAN PRIJU

Last Updated: 20/11/2018Autor

TEKVODNO

Na finalni Gran pri kategorije G8 koji se održava u Fudzairi 22. I 23. novembra otputovale su Milica Mandić (+67), Ana Tepavac (+67kg) i Vanja Stanković (-49kg) na čelu sa trenerima Draganom Jovićem i Vanjom Babićem. Na poslednjem turniru u 2018. godini učestvuje najboljih 15 boraca sa olimpijske liste iz četiri ženske i četiri muške olimpijske kategorije, dok poslednje mesto ostaje rezervisano za domaćina (ukupno 16 boraca učestvuje po kategoriji).

-Kao i svake godine na kraju sezone učestvujemo na finalnom Gran priju, koji nosi duplo više bodova nego ostali GP turniri  ili na primer kontinentalno prvenstvo. Veoma je oštra konkurencija, budući da je top 15 boraca sa olimpijske liste na ovom turnir i ne postoje dva treća mesta, već se radi borba za bronzanu medalju. Takmičenje je već samo po spisku takmičara izuzetno jako, a na to treba dodati i napornu sezonu koja je uzela mnogo snage i energije.

Svesni smo svega toga i veoma smo svi motivisani da konačno osvojimo prvu medalju sa finalnog Gran prija – istakao je Dragan Jović.

Do sada je jedino Milica bila u polufinalu ali u borbi za bronzu je izgubila.

-Sada imamo i taj motiv pored onog najbitnijeg, a to je skupljanje što više poena za Olimpijske igre u Tokiju. Od naših takmičara uspele su da se plasiraju Vanja, Tijana, Milica i Ana, međutim Bogdanovićeva ne učestvuje zbog promene kategorije. Ove tri takmičarke su dovoljno kvalitetne da se bar neka od njih domogne medalje i verujem da mogu – objasnio je Jović.

Dok se Olimpijske igre u Tokiju približavaju, ovo je jedan od turnira na kome će 127 boraca iz 39 zemalja pokušati da osvoji vrlo važne poene koje im omogućavaju da uđu u sam vrh olimpijske liste.

Srpska reprezentativka i trofejna takmičarka Ana Bajić snage će odmeriti u kategoriji preko 67 kilograma.

– Prošle nedelje smo odradili završni deo priprema i turnir u Zagrebu na kojem sam osvojila zlatnu medalju, što mi je dalo vetar u leđa. Za mene je ovo prvo učešće na finalnom Gran priju i vrlo sam uzbuđena. Žreb za sad znamo, ako ne dođe do izmena. Sam turnir je po sebi težak jer ipak je to top 16 ali korak po korak i nadam rezultatu – istakla je Ana Bajić.

Odlično raspoloženje pred početak takmičenja deli i Vanja Babić trener Ane Bajić.

– Pripremili smo se dobro. Osvajanjem zlatne medalje na poslednjem test takmičenju smo potvrdili odličnu formu i očekujemo jako dobar rezultat u Emiratima – rekao je Babić.