SRPKINJE OSVOJILE LAJPCIG

Last Updated: 09/12/2017Autor

RUKOMET

Ženska reprezentacija Srbije osvojila je Lajpcig! Izabranice selektora Ljubomira Obradovića savladale su Južnu Koreju 33:28 za prvo mesto u grupi i tako izborile plasman u osminu finala gde će se sastati sa reprezentacijom Crne Gore. Borbene i brze Korejke predvođene sjajnom Riu ušle su bolje u meč od Srpkinja. Povele su Azijatkinje 4:2 u osmom minutu, a na prvo vođstvo Srbije se čekalo još četiri minuta, kada je Dragana Cvijić u karakterističnom prodoru postigla gol za 6:5. Posle gola Marine Dmitrović za 7:5, Korejke su napravile seriju 4:0 i naterale selektora Ljubomira Obradovića da zatraži tajm-aut (7:9, 18.). Dogovor je urodio plodom, a Srbija je do poluvremena ponovo okrenula rezultat u svoju korist uz golove Tamare Radojević i Slađane Pop Lazić – 15:14.

Iskoristile su srpske rukometašice šansu da i sa igračicom manje u polju postignu gol i povedu preko Sanje Damnjanović sa tri gola u 40. minutu – 20:17. Par loših napada, kaznile su Korejke i u 48. minutu izjednačile na 23:23, kada je Obradović pritisnuo taster za tajm-aut. Dve dobre asistencije Andree Lekić za Lavko i Pop Lazić, kao i gol Damnjanović, odvele su Srbiju na 26:24 u 53. minutu. Novi gol Pop Lazić održao je Srbiju na +2 – 28:26. Sjajne su Srpkinje bile u završnici i u potpunosti nadigrale Koreju za prvo mesto u grupi.

Selektor ženske reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, analizirao je uspešno odrađenu preliminarnu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj:

– Čestitam devojkama na pravom rukometnom izdanju. Pokazali smo da možemo da se adaptiramo na perfektn korejski napad. To smo im osujetili. Čestitam devojkama na adaptaciju na njihovu odbranu. Bili su bez faula u prvom poluvremena. U drugom poluvremenu kada su promenili odbranu u svoju tipičnu, reagovali smo na lravi način i postizali golove. Nemamo šta da pričamo, niti da se veselimo. Imamo Crnu Goru, iskusnog i nezgodnog protivnika. Čeka nas vrlo težak zadatak, kao što je bio i ovaj. Posle Magdeburga voleli bmsmo da produžimo boravak u Nemačkoj. Više niko nema prava na grešku. Ide se kući. Ponašanje devojaka, reakcija na taktičke stvari, rekacija na pozitivan i negativan rezultat mi daje nadu i optimizam za ono što nas čeka dalje.

Dragana Cvijić:

– Osvojili smo Lajpcig, sada idemo dalje da osvajamo. Jako težak meč. Tokom čitavog meča smo tražili sebe, krenuli smo loše, uspele su da nam prodaju neke cepeline i akcije za koje smo se spremali. Izuzetne su Korejke. Drago mi je da smo uspeli da pobedimo i nismo dozvolile da poklonimo bod kao protiv Holandije i Nemačke. Jednom prilikom sam rekla da ne bih želela Crnu Goru, jer i njima želim da idu što dalje. Nema šta, borićemo se. Ovaj tim može mnogo. Verujem u ovu ekipu i da možemo da odigramo kvalitetan meč.

Sanja Damnjanović:

– Osvojile smo Lajpcig, prosto neverovatno. Nije ni malo lako pobediti Koreju. Jako smo srećne, prve smo u grupi. Ovo je veliki podstrek i idemo dalje. Biće dobar meč sa Crnogkrkama. Biće to dobar meč, puno borbe i agresivne igre. Samo ovako da nastavimo.

Srbija: Tomašević, Čolić, Radosavljević 3, Krpež Šlezak 3, Lekić 4, Števin, Lavko 3, Damnjanović 5, Nikolić, T. Radojević 2, Pop-Lazić 5, D. Radojević 2, Obradović 2, Stoiljković 1, Cvijić 1, Dmitrović 1.

Južna Koreja: Džu, Park, Džon 2g, Kim, Džo, Hjesu Song, Rju 7, Džung, Čoi 3, Sim 3, Kim, Kang 1, Džijun Song, Džijung Song 4, Li, Ju 8.

 

Srbija – Crna Gora (nedelja, 17.30)

Parovi osmine finala Svetskog prvenstva u Nemačkoj:

NEDELjA

Švedska – Slovenija 20.30

Nemačka – Danska 20.30

Mađarska – Francuska 17,30

Srbija – Crna Gora (Magdeburg, nedelja, 17.30)

PONEDELjAK

Rumunija – Češka 17.30

Japan – Holandija 17.30

Španija – Norveška 20.30

Rusija – Južna Koreja 20.30