SRPKINJE IGRAJU DVOMEČ SA MAKEDONKAMA U SKOPLJU

Last Updated: 15/03/2017Autor

RUKOMET

Ženska reprezentacija Srbije okupila se na početku EHF nedelje, po prvi put posle osvajanja devetog mesta na Evropskom prvenstvu u Švedskoj prošlog decembra. Četrnaest devojaka sprovešće pripreme u Beogradu do četvrtka, kada sledi put u Skoplje, gde će odigrati dva meča zatvorenog tipa sa selekcijom Makedonije (petak 19.30 i subota 12.30), sve sa ciljem da se što spremnije dočekaju mečevi sa Italijom u okviru baraža za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

– Devojke su orne za rad. Radimo na odbrambenim zadacima u odbrambenim formacijama 6-0 i 5-1 na čemu će biti fokus ovih dana. Sve to ćemo moći u delo da sprovedemo na mečevima sa Makedonkama, koji su nam praktično poslednja provera pred duele sa Italijankama – kaže trener reprezentacije i koordinator mlađih reprezentativnih selekcija, Živojin Maksić, koji će ove nedelje biti zadužen za rad sa devojkama.

Dragica Đurić je ranije obavestila Savez da će zbog privatnih obaveza propustiti ovu reprezentativnu akciju, ali da je i dalje na raspolaganju državnom timu. Pored 14 devojaka na pripremama, pozivu nisu mogle da se odazovu zbog povreda i hirurških zahvata – pivotmen Marija Petrović, desno krilo Katarina Krpež Šlezak i povratnica u nacionalni tim – Andrea Lekić.

Posle više od dve godine pauze dres sa nacionalnim grbom ponovo je obukla Sanja Damnjanović. Levi bek koji je za reprezentaciju na velikim takmičenjima debitovala 2006. godine na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, biće od velike pomoći timu u godini u kojoj je realno očekivati dobar plasman na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.  Tu su i golmani Nina Kolundžić i Marija Čolić, leva krila Sanja Radosavljević i Timea Milošević, desna krilo Željka Nikolić, pivotmeni Slađana Pop Lazić i Jovana Milojević, levi bekovi Jovana Stoiljković, Marija Obradović, srednji bek Tamara Georgijev i desni bekovi Anđela Janjušević, Jelena Lavko i Marina Dmitrović. Reprezentativke su smeštene u hotelu „IN“ u Novom Beogradu, a trenažni proces sprovode u SC „Voždovac“ na Banjici i u hali Zavoda za sport u Košutnjaku.