SRBIJI U SOFIJI SREBRO I BRONZA

Last Updated: 30/04/2018Autor

SOFTBOL

Sofija je od srede do nedelje bila domaćin Triple ball Balkanskog šampionata, koga podržava svetska konfederacija WBSC. Turniru je prisustvovao predsednik WBSC Rikardo Frakari, kao i predsednik Evropske softbol federacije Gabrijel Wag.

Na dva terena su se igrali olimpijski sportovi softbol (u dve discipline fast pič žene.i alou pič mešovito) i bejzbol. Srbija je sa reprezentativnim selekcijama nastupila u svim disciplinama. Na put se otišlo zahvaljujući finansiranju programa saveza od strane Ministarstva omladine i sporta. Selektor seniorske softbol reprezentacije Milan Đorđević može biti zadovoljan, jer su devojke osvojile bronzanu medalju a mešoviti seniorski sastav osvojio je srebro.

– Imamo mlad tim, koji je pokazao da ima sjajnu budućnost. Dobili smo puno pohvala od stranih predstavnika softbola i samo zahvaljujući neiskustvu, posle našeg vodstva od 6-0 protiv jake Bugarske, nismo izdržale u meču koji je trajao čak dva sata i 39 minuta, izgubivši 9:8. Pobeda nas je vodila u finale protiv seniorki Grčke, koje su na kraju bile prve. Na kraju smo u potpunosti nadigrali juniorsku reprezentaciju Bugarske pobedivši ih rekordno 28:0. A Grkinje smo zato pobedili sa našim mešovitim timom u slou pič disciplini u meču koji nam je doneo srebro – istakla je Jelena Cvetković, naša najiskusnija igračica, koja je pre dve godine igrala za Srbiju na Svetskom seniorskom prvenstvu u Kanadi.

Srbija je stigla i do srebrne medalje u bejzbolu.

Aktivnosti u ovim sportovima se nastavljaju tokom leta, domaćim takmičenjima a juniorsku softbol reprezentaciju u julu očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Italiji.