SRBIJI SREBRO NA ŠKOLSKOM SVETSKOM PRVENSTVU U BASKETU 3X3

Last Updated: 29/06/2018Autor

ŠKOLSKI SPORT

Svetsko prvenstvo u basketu 3 na 3 uspešno je završeno u Beogradu. Da smo zemlja sporta, potvrdili su i naši srednjoškolci, koji su predstavljali našu zemlju na takmičenju, na kome je učestvovalo 29 zemalja. Ženska reprezentacija u sastavu (Sara Opačić, Danijela Kovačević, Marija Ivanić, Slavica Simeunović i trener Mario Anić) osvojila je srebrnu medalju. Zlato je osvojila Engleska, a bronzanu medalju selekcija Kinsekog Tajpeha. Medalju našoj ekipi uručio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, koji je uz pomoć Ministarstva omladine i sporta organizovao ovo atraktivno takmičenje.

U muškoj konkurenciji Srbija je posle pobede nad Brazilom nesretno izgubila od Slovačke i momci su se morali zadovoljiti plasmanom među osam najboljih. Rusija je pokazala najviše, opravdano osvojivši zlato. Srednjoškolci odlaze iz Beograda, prepuni utisaka. Uz igru oni su se i družili, a jedan ceo dan bio je posvećen predstavljanju svih zemalja i to na Kalemegdanu. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić za čelne ljude Svetske školske sportske federacije, koje su predvodili predsednik ISF Laurent Petrinka i predsednik SŠSS Tanasković priredio je prijem u Palati Srbija.

– Još jednom smo se pokazali kao sjajni organizatori, sve je proteklo u najboljem mogućem redu. Zadovoljni smo rezulatatima obe naše selekcije. Hvala i našem ministru Udovičiću koji je našao vremena da primi čelnike ISF, koji su bili prepuni utisaka. Idemo dalje, želimo narednih godina da budemo domaćini Svetskih prvenstava za srednjoškolce u rukometu i fudbalu – istakao je Željko Tanasković.